Ljubljana – Cerknica (trasa nad Peklom)

Iz Ljubljane v Cerknico smo pretekli po dveh različnih poteh (čez Pokojišče in čez Rakitno) in letošnjo pomlad bo čas še za tretjo, od Borovnice po cesti nad Peklom do Kožljeka, nato pa Begunje in mimo Brezja v Cerknico. Če se je po tej poti lahko odpeljal Google, se jo da tudi lepo pretečt.

Do Borovnice oziroma Borovnice pri Brezovici je trasa čisto ravninska, nato pa se začne s prvim vzponom za 400 metrov na razdalji 6 km, potem se cesta za kratek čas delno zravna, drugi klanec večji klanec je v 29. kilometru, ki se v 1,5 km dvigne še za 130 višinskih metrov do najvišje točke na 830 metrov n.v. Od tu naprej je samo še spust do Begunj in miže naprej do Cerknice. Vsega skupaj je 39 km.

Torej, kdo še gre z mano? Mogoče bi šli kar eno lepo marčevsko soboto/nedeljo za en dolgi trening?

13 thoughts on “Ljubljana – Cerknica (trasa nad Peklom)

  1. Cesta Koželjški graben – Kožljek – Begunje je očiščena, kako je pa z potjo iz grabna do Borovnica (čez strmec) pa ne vem.

  2. Zame bo prvo na vrsti ta dolg trening dom – Loško 😉
    Letos nisem pretekel vsega skupaj tolk km kolikor je ta trasa dolga… Letosnja sezona bo zame tekasko ocitno bolj svoh, racunam na drugo in tako dalje 😉

    • Čakaj, čakaj, kaj pa GM4O?
      Sezona se šele začenja, če boš zdaj priden, boš še vse noter prinesel do Sežane, pa še za Formaraton je v planu, da letos pometemo s TF ekipo. 🙂

  3. Da nadgradim tvojo idejo – pojdimo 10-krat po 3 km s pavzami za pitje vmes.
    Od tega polovico v klanec, polovico dol – kar je povprečno ravnina. 🙂

  4. Sašo,
    jaz bi se ti pridružil iz Lj. v Cerknico. Rabim še eno tako dolžino za trening. A je to še aktualno. Idealno bi bilo ta ali pa naslednji vikend. Bolj se nagibam za ta vikend sem tako ali tako nameraval odteči eno dolgo. Je pač Isterski maraton pred vrati.
    Če si še za stvar sporoči, pa še kakšnega kolesarja povabi zraven da bo odvečno kramo peljal zraven.

    lp, Jože

    • Jože, ta vikend ne bo šlo, ker je 12 ur Šmarne gore – pridi raje na to.
      Naslednji vikend je pa že Mali kraški maraton. Tisti vikend 29.3. bi bil fajn, če ti ni prepozno. Jaz moram tudi še kakšno dolgo pred istrskim poskusit, ker nisem že dolgo nobene dolge odlaufal.

  5. 29.3 je že malo pozno. Šmarna mi pa ne diši ravno, preveč spusta in ni najboljše za kolena. Pa drugič. Bom kar v soboto eno dolgo usekal. Cerknica – Radlek- Ravnik- Cajnarj- Cerknica., Start ob 9.00 pri meni, če je kdo za bi bil vesel družbe.
    Trasa LJ- Cerknica pa ostaja iziv.
    lp

    • Jože, za Formaraton bomo naredili eno skupno ekipo, da se povzpnemo na stopničke. Mislim, da bi nas 8 skupaj zmoglo odlaufat kakšnih 600 km. Boš zdraven?

      • Z veseljem bi šel, vendar še ne bom sposoben preteči spodobne razdalje. 13.4. grem na 42km Istrskega maraton in je premalo časa ra regeneracijo. Žal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.