Pobuda za namestitev pivnikov

Pred nekaj dnevi me je kontaktiral Boštjan Z. s pobudo, da bi informacijo preko naše spletne strani prenesel na čim več rekreativcev in zanesenjakov, ki bi želeli pomagati pri izvedbi ideje o postavitvi pivnikov v cerkniški občini oziroma širši okolici Cerkniškega polja. Pivnike za vodo bi tako lahko koristili vsi, tako domačini kot ostali obiskovalci, ki se podajajo v naše kraje z željo po gibanju v naravi.

Ideja je na kratko obrazložena tako …

Nekaj zanesenjakov se nas je spravilo pripraviti projekt postavitve pitnikov (pip s tekočo vodo) na nekaj mestih po občini. Gotovo bi bile primerne lokacije npr. Ribiški kot, na Otoku (lokacija že rezervirana) nekje v Rakovem Škocjanu, na Slivnici pri štalah in še kje. Sami veste, da tekači in kolesarji rabimo kakšne točke, kjer imaš pitno vodo. Če bi bile v bližini vodovoda, bi bilo to narediti res enostavno.

Občina organizacijsko trenutno tega ni pripravljena prevzeti v svoje roke, zato bi se tega lotili zanesenjaško. Od občine bi se vseeno poskusila pridbiti finančna sredstva za postavitev pivnikov in stroške pitne vode, aktivna društva v občini pa bi skrbela za posamezen pivnik (kontrola delovanja in poročanje o stanju). Mogoče bi lahko poleg društev za to kot donatorji skrbela družbeno in okoljsko ozaveščena lokala podjetja.

Cilj objave na naši spletni strani je v prvi vrsti preverjanje podpore tej ideji oziroma poskus novačenja interesentov, ki bi pri tem želeli pomagati. Poleg tega pa seveda še točka za zbiranje idej za lokacije, kjer bi se pivnike postavilo in kakršnekoli ostale predloge (izgled, število, način delovanja, …).

Torej, vabljeni, da zapišete svoja mnenja in predloge oziroma se kar javite za pomoč …


Naša spletna stran ni politično ali komercialno usmerjena, zato bom v primeru, da bi debata dobila predvsem politična namigovanja (v okviru predvolilne kampanje), sporne komentarje odstranil.


3 thoughts on “Pobuda za namestitev pivnikov

  1. Nihce ne upa nic napisat, ker se bojijo, da bo vse predvolilno 😉

    Drugace pa fajn ideja…
    Samo bi morali namestit na vsake 5 m, ker vsakemu drugace pase pit 😉
    Hec…

    Super ideja, upam, da zazivi …

    • Pomoje je en pred/za Domom na Slivnici dovolj za Slivnico, v Selščku je že v centru vasi postavljen in je dovolj, potem na jezeru bi lahko bil v Ribiškem kotu, na Otoku pa tudi, zakaj pa ne. Kar se tiče infrastrukture je za te takorekoč tam, bolj zahtevni so recimo kakšni bolj odročni. Projekt bi lahko presegel meje občine Cerknica in se povezal skupaj z Blokami in Loško dolino (da bi bili enotni). Mogoče tudi na kateri izmed pohodnih poti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.