Spomladanski maraton 2012 – PRAGA?

Predalagam, da se naslednje leto odpravimo na spomladanski maraton v Prago (http://www.praguemarathon.com/en) drugi vikend maja oziroma 13.5.2011. V Pragi lahko izbiramo med maratonom in štafeto (4×10), medtem ko je polmaraton dva tedna prej in ne pride vpoštev.

Prijave so še vedno mogoče in jih še vedno zbiram … Napišite mi email. Po 1.12.2011  je cena 70 EUR. Za štafeto je prijava ene štafete 315 EUR (79 EUR/osebo), vendar udeleženci štafete dobijo še majico, ki je maratonci le z doplačilom 20 EUR.

Najboljša opcija prevoza je avtobus (pri trenutnem številu prijav okrog 80 EUR/osebo – cena odvisna od števila potnikov). Na hitro sem pregledal in v primeru letala (Ljubljana – Praga – Ljubljana) je opcija posamezne karte 260 EUR za direktni let, cena potovanja z vlakom pa znese cca. 200 EUR in traja 12 ur.

Nastanitev v Pragi v hostlu nekje v centru mesta znese okrog 20 EUR na osebo na noč (ciljamo na 3 ali 4 nočitve).

Sporočite mnenja, predloge oziroma potrditve, da je Praga dobra opcija. Napišite med komentarje. Vabljeni navijači, brez vas se ne da teči oziroma nekaj manjka! Prijave pobiram še do 15.12., ko bom začel z rezervacijo prenočišč.

Prijavljeni maratoni:

 1. Drago
 2. Janez
 3. Jani
 4. Klemen
 5. Sašo
 6. Sonja
 7. Stanko
 8. Stanko L
 9. Tanja
 10. Toni
 11. Vesna

Prijavljena štafeta:

 • Vilma
 • Breda
 • Jana
 • Polona

Spremljavalci:

 • Mari, Jože in Vesna
 • Mitja
 • Nina
 • Srečko
 • Nina B
 • Nace
 • Tone in Valerija
 • Brane in Pika
 • Joži
 • Eva in Janez
 • Klara in Igor
 • Breda B Š
 • Erna L
 • Darij in Brigita
 • Mile in Marta
 • Sonja in Bojan
 • Petra

56 thoughts on “Spomladanski maraton 2012 – PRAGA?

 1. //Kopirano iz Knjige gostov//
  Jaz sem za Prago. Kar se tiče prevoza z busom je tolk kot do Monaca cca 755 km. Če se cene prevozov ne razlikujejo bistveno je najboljš z avionom. Malo še poglejmo za kakšnega nizkocenovnika za Prago iz nam bližnjih letališč.

 2. Zanimam me ali ni interesa za spomladanski maraton (razen Tonija) ali pač to stran spremlja samo peščica, ostali pa niti ne vedo za objavo? Tretja možnost pa je, da se samo ni še nihče odločail in ga je strah komentirat? Lani ob tem času smo se za Edinburgh že prijavljali. Prosim komentirajte, da sploh dobim feedback kako naprej.
  Kar se tiče prevoza bom, ko dobim več informacij o okvirnem številu udeležencev (in spremljevalcev), za ugodnejšo skupinsko ponudbo prosil Czech airlines. Enako za avtobus. Če nas bo samo okrog 10 pa lahko gremo s kombiji kot v Piso.

 3. Sem zainteresirana za Praga, vendar rabim več informacij o prevozu, cenah, nastavitvi…, da vidim če bom finančno zmogla. Hvala za trud Sašo, se o tej temi pogovarjam še z drugimi tekači in bomo kakšno pametno rekli na avtobusu za Palmanovo.

 4. Kar se tiče finančnih stroškov vsekakor ciljamo na maksimalno to kar smo za Edinburgh plačali. Edinburgh je bil med dražjimi, ker gre za Veliko Britanijo, Češka cilja bi morala biti cenejša. Več kot nas gre seveda, ceneje zna biti prevoz, zato bi rad vsaj informativno zbral prijave.

 5. Meni je Praga všeč, na Šubičevi sem vidla v izložbi ponudbo za Prago 240€, predlagam še, da vprašaš na Avioborzo:tukaj sem vedno dobila dobre ponudbe za naše projekte.
  Metina Serša
  AVIOBORZA, d.o.o.
  Rimska cesta 14
  SI – 1000 LJUBLJANA
  tel. + 386 1 421 0555
  fax.+ 386 1 421 0444
  e-mail:avioborza@siol.net
  http: http://www.avioborza.com

 6. Kar smo se pogovarjali je interesa za Prago veliko, še vedno čakam, da se boste utrjeni maratonci prijavili, saj je 30. november že naslednji teden. Sicer je prijava možna še do aprila, vendar pa je najcenejše zdaj. Super bi bilo, da bi tokrat uspeli sestaviti vsaj eno štafeto, ker po Pragi je veliko lepše teči kot v Edinburgu, saj se vse dogaja v centru mesta.
  Plan izleta bi bil tako, da v primeru, da gremo z avtobusom štartamo v sredo popoldan, prispemo v Prago ponoči in nato četrtek in petek namenimo ogledom, soboto pa počitku in prevzemu številk. Nazaj bi se vračali v nedeljo popoldan po maratonu. V primeru letala bi prav tako ciljali na podoben scenarij, ali pa vsaj zgodnji četrtkov let.

 7. Tudi sam sem zainteresiran za udeležbo… Po Palmanovi in ugotovitvi o fantastični družbi, bi se vam vsekakor pridružil tudi v Pragi… Čakam kakšno informacijo več…. seveda ko bo kaj več znanega 🙂

 8. Hvala Sašo &co.! kar se tiče organizacije Palmanove 2011.

  Pozanimal sem se za opcijo prevoza z busom:
  Cerknica-Praga-Cerknica
  Stroški:
  Večji avtobus: 2.570 EUR
  Manjši 30 sedežev: 2.250 EUR
  Če bi se še kaj po Pragi vozili je vsak prevožen kilometer 1 €
  Spanje za oba šoferja

  Za orientacijo sem izračunal za večji bus če bo na busu 40 oseb:

  (Bus ) 64
  (Predpostavka: 200 km Praga) 5
  (2X 4nočitve cca. 20€) 4

  To je cca. 73 € na osebo.
  Toliko za primerjavo z drugimi prevoznimi sredstvi.
  l.p.

  Toni

 9. Tudi midva z Janezom sva se odločila, da si ogledava Prago. Janez bi tekel maraton, jaz pa bi bila zainteresirana za štafeto 4 x 10 km. Fajn bi bilo, da sta štafeti vsaj dve, tako da sta vsaj dva po dva izgubljena sredi Prage. 8 komadov bo pa kar težko. Mogoče je kakšen interesent tudi med navijači, pa se kar korajžno prijavite. Časa za natrenirat je še več kot dovolj.
  Lep pozdrav vsem
  Breda in Janez

 10. Ja, prav vidite, odločil sem se, da pretečem še petega. Vem da bo težko, vendar kot pravi moj najstarejši vnuk: BOMO ZMOGLI, BOMO JA !!! Podpira me tudi Vilma, katero pa prijavljam za štafeto. Morda pa le sestavimo dve ekipi, kot bi si želela Breda.

 11. Bravo, Vilma. Ona že ve, kako je fino in zabavno tečt štafete, saj smo si sprovali na Dunaju. Zato le korajžno še ostali tekači. Sašo nima več dosti časa, da nas prijavi po cenejši varianti.

 12. Kar dobro nam kaže, maratoncev se že kar nabira, tudi štafeta je ena že popolna. Dobil sem ponudbo glede letala in je daleč od tega, da bi bila ugodna. Avtobus je najboljša izbira, glede vlaka pa se še pozanimam. Zdaj je pomembno, da se danes napišete vsi maratonci in da se štafetniki date v skupine. Upam na še kakšnega maratonca in da nam res uspe že zdaj prijaviti dve ekipi štafete.

 13. Prijavo bom opravil jutri in vam tudi javim do kdaj mi boste prinesli denar za prijavnino, ko bo prijava uspešno izvedena. Sicer pa v prijavi ni vključena testeninka, cena katere je 6 EUR. Verjetno lahko to tudi kasneje še dokupimo.

 14. Vsi tisti, ki ste prijavljeni za štafeto se prosim organizirajte v ekipo – ob prijavi je treba vpisati tudi vrstni red tekačev vendar pa se to kasneje še lahko spreminja, ampak vseeno bi prosil, da se okvirno postavite v ekipe.

 15. Hojli!
  Vsaj še dva tekača bi rabili za dve štafeti. Dajte, navijači, istočasno ko boste navijali, boste še pretekli 10 km,je pa krasen občutek potem v cilju, ko se vsi štirje zberemo.Jesss…
  Malo apeliram na navijaško ekipo iz Blok. Dajmo, tekači!

 16. Pozdravljeni,

  Pri iskanju informacij o praškem maratonu sem naletel na vašo stran in zanima me, če se vam lahko na avtobusu pridruži tudi kak nečlan (sem z drugega konca Slovenije) – tekel pa bi na 42 km posamično?

  Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav,
  Luka

  • Luka, mi smo zaključena družba, ki se vsako leto odpravlja na kakšen spomladanski maraton v tujino, obenem pa si pri tem vzamemo tudi še nekaj časa za ogled mesta v katerem je tek. Tako se bomo v Prago odpravili najverjetneje že v sredo popoldan in si tam vzeli čas za ogled mesta v četrtek, petek in soboto, nedeljo po teku pa se vračamo nazaj. Ponavadi nas gre med 30 in 40. Če bo na avtobusu dovolj prostora nimam kakšnih zadržkov, da se ne bi pridružil, ampak bo vse organizirano v to smer, da bo prilagojeno za nas, ki smo večinoma iz Cerknice. Za celotno skupino tudi izvedemo skupinsko rezervacijo prenočišča v hostlu, saj se med seboj poznamo. Trenutno zbiram prijave za sam tek, da ujamemo (predvsem maratonci) cenejšo prijavo. Za to predlagam, da se prijaviš samostojno preko spleta, za naprej za prevoz in prenočišče, pa ostane odprto in se lahko dogovorimo.

 17. Manjkajo nam še trije, da bi zapolnili drugo štafeto … Če že vemo, bi bilo fajn že danes prijaviti, ampak se lahko tudi kasneje, pride pa prijava 10 EUR več na osebo.

 18. Prijave mi ni uspelo narediti, ker spletna stran za prijave ni delovala (verjetno zaradi navala zadnji dan, poskušal sem cel dan oziroma celo popolden – cca. 6 ur). Trenutno je zdaj mogoča samo še prijava za 70 EUR/osebo (80 EUR/osebo za štafeto). Zaradi nedelovanja sem napisal pritožbo in čakam odgovor, če nam vseeno omogočijo prijavo po nižji ceni.

 19. Mislim, da morajo upoštevati. Drugače pa, vsaj kar se štafete tiče, so s ceno močno pretirali, tako da Vilma pravi, da bo kar navijačica.

 20. So nam dali še en dan na voljo po isti ceni, danes. Prijavil sem maratonce in eno štafeto; Jana, Polona, Breda in Vilma. Udeleženci štafete sicer imajo višjo ceno prijave po osebi kot maratonci, vendar pa dobijo tudi majico, ki je maratonci ne dobimo, če je ne plačamo posebej.

 21. Sašo hvala za trud, bova že kakšen pir spila, po maratonu bo še bolj pašal, sedaj pa navijači , spremljevalci prijavite se, da zapolnimo avtobus.

 22. Prijave 11 maratoncev in ene štafete uradno potrjene! Do 15.12. sprejemam prijave za rezervacije prenočišča (vsaj okvirno).

 23. Kako ste kaj kolegi tekači? Ste že kaj začeli s teki? Vreme je naravnost naročeno. Upam, da bo čim več takega, ko bomo začeli resno trenirati za maraton. Jaz sem si vzel plan treningov Polar- ja. Treniral naj bi 4 krat tedensko s pričetkom 12. feb. Do takrat pa čim bolj počasi,čim večkrat, tja do 16 km največ. Če koga zanima se lahko pridruži, čeprav vem, da ste vsi bolj izkušeni maratonci. Kakorkoli že sklenil sem, da vas bom na tej strani obveščal o programu, kakor občutkih po treningu. Pričakujem pa vaš odziv vsaj v obliki komentarjev.

  • Drago, če želiš odprem ločeno temo za trening in boš tam v komentarijh dopisoval in bi objavljali kdaj bi šli skupaj odtečt itd. …

 24. Glede hostla trenutno pregledujem opcije in razpoložljivost. Od Kompasa CZ sem dobil ponudbo za hotel za ceno 23 EUR na noč v dvoposteljnih sobah vključno z zajtrkom. Je pa ta hotel kar daleč ven iz centra Prage – okrožje Praga 9, 10 km iz centra (vendar blizu metroja). Če bi želeli spati nekje v centru mesta bi se morali zadovoljiti s 4 posteljnimi sobami (verjetno s skupnimi kopalnicami) za okvirno enako ceno, nam pa ne bi bilo treba z metrojem se prevažat.
  Prosim za kakšno mnenje ali predlog …

  – HOTEL izven centra: http://www.hotelduo.cz/
  – HOSTLI v centru: http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Prague-Square-Hostel/Prague/27360 ali http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Old-Prague-Hostel/Prague/12616

 25. Pri tem, če bomo spali zunaj mesta, moramo računati, da potrebujemo vozovnico za metro; tridnevna stane 310 CZK oziroma 12 EUR. Vožnje do centra pa je 10 minut, vlaki pa so kar pogosti.

 26. Živjo,
  Kar nekaj časa se nisem javil. Vsem Srečno novo leto!!!
  Kar se tiče prenočišč sem za to, da smo čim bližje centra. Tudi če nas je več v sobi skupna kopalnica itd..
  Glede na dosedanje izkušnje predvidvam, da se bomo v glavnem potepali po mestu in okolici in, da ne bomo mogli koristititi ponudbe ( bazen, savna, za netekače bowling,…)???

 27. Dobil sem ponudbo za RUBICON OLD TOWN***, ki je v starem mestnem jedru Prage (http://www.hotelrubicon.cz/).
  In sicer ponudba je sledeča:
  – 4 posteljna soba je 22,30 EUR na osebo (z zajtrkom)
  – 3 posteljna je 23,50 EUR na na osebo (z zajtrkom)
  – 2 posteljna je 28 EUR na osebo (z zajtrkom)

  Predlagam, da vzamemo 3 in 4 posteljne sobe. Vse sobe imajo svojo kopalnico. Rezervacijo bi rad potrdil čim prej. Lahko mi sporočite želje glede sob, če bo to mogoče. Plačilo se izvede v naprej najkasneje 5 tednov vnaprej (torej kompletno plačamo do 1.4.2012). To ne bi smel biti problem. Prosim za mnenja …

 28. Vsem prijavljenim sem poslal e-pošto z informacijami glede plačila prenočišča. Poglejte svoje e-poštne predale, več informacij sledi po 7. Noujorškem teku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.