Praga!

Nekaj navodil in podatkov o našem potovanju in tekanju po Pragi.

 • Odhod: 9. 5. 2012 ob 14.00 na križišču Legale, ob 14:45 se avtobus ustavi in v Ljubljani pobere še zadnje potnike (pri AMZS) – sledi vožnja do Prage, prihod v hotel Rubicon okrog 24.00, check-in in počitek
 • V četrtek zjutraj lahko sledi sprehod po centru Prage in nato popoldan obisk Expa (vstop brezplačen), prevzem številk (do 20.00) in ureditev formalnosti (do tam se lahko zapeljemo z avtobusom skupaj, sicer je 2 km oddaljeno od hotela) – Expo naj bi imel kar obsežno ponudbo in dogodke in še razstavo ob 60 letnici treh (5000, 10000 in maraton) zlatih olimpijskih medalj “češke lokomotive” (Emil Zátopek)
 • Petek in sobota prosto po Pragi (znamenitosti ne manjka) – lahko se dogovorimo, da za kakšne oddaljene oglede uporabimo kar naš avtobus (prosim, da v komentarje napišete predloge kaj v Pragi se splača ogledat in kaj predlagate tisti, ki ste tam že bili, kaj ne smemo zamuditi, … )
 • Sobota od 12.00 do 20.00 TESCO Pasta Party (na prizorišču Expa 2 km od hotela, predlagam, da se skupaj zapeljemo tja v popoldanskih urah, sobota bo tako ali tako vsaj za maratonce bolj umirjen dan)
 • Nedelja ob 9.00 – start maratona – Tekači bomo predvidoma do 14.00 že vsi lahko v hotelu, se očedili in predvidoma ob 15.30 bi bil odhod avtobusa (te ure lahko še zamaknemo, sicer pa se žurka po uspešnem maratonu nadaljuje na avtobusu – se pa za natančen odhod domov dogovorimo na poti do Prage, vendar je treba v vednost vzeti, da pozneje kot štartamo od tam, pozneje bomo doma – vožnje je okvirno 10 ur)
 • Predviden prihod v Cerknico: ponoči med 1.00 in 2.00.

Ne pozabite na banki naročiti Češke krone (CZS), saj Čehi nimajo evra (imajo ga Slovaki) in kljub temu, da se da večino stvari plačati s kartico, je vedno dobro imeti sabo nekaj gotovine (krona ima podoben menjalni tečaj kot včasih naš tolar, samo ena ničla manj, se pravi okvirno 1 EUR = 24,5 CZK).

Predlagam vsem, zlasti pa tekačem, da si naročite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja na strani ZZZS. (Veljavnost kartice je 1 leto. Tisti, ki ste jo naročali tik pred odhodom v Edinburgh preverite veljavnost.)

Vsi maratonci (in štafetarji) si natisnite potrditveni email, ki ste ga dobili ob prijavi. Za prevzem štartne številke je treba imeti s sabo osebni dokument in to potrditev na kateri piše vaša štartna številka (za rezervo bom tudi jaz pripravil štartne številke od vseh udeležencev).

Maratonci si še zadnjič poglejte video, da si zapomnite kje je najboljše sekat ovinke in kje se začne zadnji šprint, navijači pa pripravite navijaške rekvizite (tokrat po dolgem času ne potujemo z letalom in lahko s sabo vzamemo pol avtobus rekvizitov in opreme).

Živel 1. maj!

14 thoughts on “Praga!

 1. Čez en teden bomo že zmagovalci! Je že kaj razburjenja? Noge pripravljene, glava tudi? Če ne to pa vsaj kovčki?

 2. Jaz pa lahko recem, da imam le noge že pripravljene. Kaj dosti bolje jih ne bi mogel imeti. Sedaj jih moram le še dobro odpočiti. Za to bo čas v zlati Pragi, kjer računam, da bom v pogovorih z vami pri malem, zato pa dobrem, češkem pivu v praških pivnicah, tudi glavo pripravil.

 3. Na štafetnem delu imamo poškodbo, ki lahko prepreči udeležno. Iščemo rezerve za morebitno izredno zamenjavo ene članice štafete, če do te neljube situacije pride. Odpoved štafete seveda ne pride v poštev … Napišite se rešitelji!

 4. Res bi bilo škoda, da tudi ene štafete ne moremo speljat pri toliko tekačih. Zato vsi, ki se še ne morete odločiti, da bi vskočili, vzemite sabo tekaške superge in dres, pa vas bo tam potegnilo. Kar korajžno. Če zmore Petra Majdič…

  • Hitro se odločite, saj se da tečt, lahko pa se v mes tudi malo pohodi.Leta 2007 sem jaz v Rakovem škocjanu šla prvič kar tako 9,8km, pa je šlo, pa še veselje sem dobila, tako, da še zdaj tečem.
   Lepo povabljeni

 5. Torej, Alenka bo nadomestila Polono v štafeti! Vseeno držimo pesti, da se Polona do jutri toliko ‘pocajta’, da bo šla vsaj z nami v Prago.

 6. Še zadnji trenig je pod streho, jutri pa gremo, komaj čakam. Tekači ne pozabite superg in nogavic, drugo ni tako važno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.