Iz Cerknice v Portorož …

Prešinila me je ideja … Dajmo teči iz Cerknice v Portorož!
Kdo? Kdorkoli. Kdaj? Predlagam zadnji vikend v juniju (30.6. in 1.7.).

Okvirni plan:

 • v soboto zjutraj nizki štart v Cerknici v smeri Otok – Kurica – Trnje – Pivka – Neverke ali Buje – Škocjan – Kozina (cca. 55 km in zaslužen počitek v hostlu v Kozini – po poti možen obisk muzeja v Pivki, Škocjanskih jam, Lipice, … če bo pač preveč energije) – trasa za prvi dan (opcija 2)
 • nedelja zjutraj malo višji štart iz Kozine po stari cesti (s kakšnim obvozem) – Klanec – Petrinje – Črni kal – Rižana – Dekani – Bertoki – Koper (upam, da nam Dario kaj pripravi) –  Izola – Strunjan – Piran in cilj v Portorožu na drugem pomolu s skokom v vodo (cca. 45 km) – trasa za drugi dan (drugi dan se da traso tudi na več mestih skrajšati, tudi teren ni preveč zahteven)

Postanki za kosilo in podobno niso še točno določeni, zato se jih naknadno vključi v plan (sploh, če je kakšna osmica po poti). Ta “izlet” ne pomeni tek brez pavze, pač pa tek čez cel dan s postanki.

Vesel bi bil spremljevalne ekipe s kolesi (pomoč pri oskrbi s pijačo, prva pomoč, foto ekipa, debatni krožek) in nasploh vabim vse, ki bi se želeli pridružiti izzivu ali pa vsaj delčku (za kolesarje se bo že našel kakšen obvoz, če bo dolgčas). Tudi spremljevalna ekipa z avtomobilom je dobrodošla, vsaj na parih točkah po poti. Tempo bo zmeren, saj se nam nikamor ne mudi (5:30+/km) s postanki in ogledi znamenitosti krajev ob poti (seveda vse odvisno od volje, počutja in vremena). Ker pot ni do potankosti začrtana pozivam za feedback in seveda sodelovanje s predlogi in idejami, morebitno spremembo trase … dopišite svoja mnenja v komentarje. Torej, kdo se bo prvi opogumil?!

Ra, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa,
in smo šli na pot, pa, pa, pa ra pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa,
kjer je tisoč rož, pa, pa, pa ra pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa
iz Cerknice v Portorož!

— Magnifico, Ljubljana-Portorož

Rok za prijave (da vemo glede rezervacije za spanje čim prej sporočit) naj bo do srede naslednjega tedna.

Neuradne (ustne) prijave:
– Sašo
– Sonja
– Jani
– Tanja
– Jana

Spremljevalna ekipa:
– Alenka
– Srečo
– Nina
– Nace

35 thoughts on “Iz Cerknice v Portorož …

  • Zato pa je tale objava – s predlogi na dan! Kje bi se lahko kdo pridružil, kateri del bi tekli skupaj … Za lahkotneže bi mogoče bilo zanimivo po obali, ampak kakor se dogovorimo glede vmesnih ciljev in spremljevalnih ekip.Upam, da nas bo čim več. Datumi so seveda tudi prilagodljivi – kakor se dogovorimo.

 1. Jaz bi tekla. Sreč bi kolesaril. Moj avto bi lahko bil “spremljevalno sponzorski” 🙂 poln pomaranč, banan, pijače…prostora bo tudi za ostale stvari, ki jih rabimo za preobleč in prespat. Nazaj bi šli pa lahko z vlakom iz Kopra.

 2. uuuuuuhuuuu….. prava ideja!
  takoj sem za… Spremljevalna ekipa bo lahko tudi Alenka… Za to ne bo problem…
  tempo pa seveda turističen….

  • Super. Dajmo se še opogumit! Saj ni nujno celo traso, mogoče samo par kilometrov, samo del – mogoče ta okrog PIvke in še skozi muzej pretečemo, mogoče od Kozine do Dekanov, ob morju bo vroče, ampak trasa je čudovita. Kolesarji vabljeni prav tako.

 3. Janez, 5:30 je max., seveda bomo šli počasneje. Pač, prilagodili se bomo kolesarjem, ki seveda ne zmorejo našega tekaškega tempa, da nam bodo lahko sledili … 🙂

 4. Sašo predlog super . Zame to ni možno tudi če bi mi bile
  vse zvezde naklonjene tista dva dni.No mogoče več
  možnosti za kolo.
  Lep pozdrav

 5. Ja, 5 ustnih prijav je že bilo. Tudi spremljevalci so se že opogumili. Izziv v vsakem primeru izvedemo. Čakamo še spremljevalno ekipo, da začnemo sprerazporeditvijo, organizacijo in natančnim načrtom postojank, kombinacij spremljevalcev kolesarjev/avtomobila. Boštjana vabim, da se nam pridružil tako kot tekač kot prva pomoč …

 6. Pozna kdo kakšno prenočišče v ožji okolici Kozine, ki bi bilo ugodno in ima dovolj kapacitete za vsaj 10 oseb? Lahko je to hostel, turistična kmetija, …
  Nekaj predlogov:
  Motel Jadranka (kar se tiče kapacitet mogoče najbolj ustreza): enkrat 4 posteljna, enkrat 3 posteljna in še 2 posteljna soba še na voljo
  Hoteli Tabor Kozina (?)

  • Sem si tudi jaz tole stran ogledoval in tisto kar sem gor izpisal se mi zdi najboljše, najmanj iz poti. Poleg Kozine pride vpoštev mogoče še Rodik in tam imajo par opcij.

 7. Ja, Rodik je v bistvu na poti… neke dve turistični kmetiji sta tam… mislim, pa da bo tole, kar si prvo napisal še najboljš…

 8. Jaz sem lahko suport, malo bi pa tekla vsak dan kakšnih 12-15 največ, ali pa če se mal zamenjujemo, ena teče, druga pelje avto naprej, moj avto je lahko za spremstvo.Kakor koli me razporedite bo prav.

 9. Turistična kmetija Pri Friščevih (Rodik, 4 km pred Kozino) nam lahko ponudi 5 dvoposteljnih sob za 25 EUR na osebo + 5 EUR za zajtrk, ob prihodu nam daja kozarček domačega, ob odhodu pa jabolko. Kaj pravite?

 10. Prosim za kakšen komentar, mennje vse, ki greste na tale “izletek”, če se va mto sliši v redu. OD ostalih nisem dobil odgovora, bom pa še klical.

 11. Prenočišča rezervirana! Naslednji korak je najtežji … Organizacija support timov, spremljevalnega vozila in kvalitetne prehrane in tekočine za udeležence (geli so prepovedani, ker je to sprostitveni tekaški izziv in ne tekma, zato bo v spremljevalnem vozilu dovolj sadja in lahko hrane za tekače).

 12. no ekola, za spat je urejeno, drugega pa ne potrebujemo..hihihi
  aja, pa za jest ja… hmmmm… lahka hrana – pica… :)))))

  Sašo imaš kak spisek kdo gre teči in kdo s kolesom ter kdo bi lahko šel z avtom? Pa potem vidimo koliko nas je in kdo točno je in se dogovorimo za naprej…

  Jaz prfočkam mene in Lenč, jaz tečem, Lenč bi šla s kolesom za suport pri teku…

  • Pripravljam še čisto natančno organizacijo. Vsekakor 4+1 tekačev, ostalo kolesarji. Za avto bi nam prav prišel tisti Googlov avto, ki sam vozi, ampak bomo že … Bom več napisal čez vikend oziroma naslednji teden. Po Cerknici se že govori, da gremo …
   Ti pa dobro natreniraj klance ta vikend … 🙂

   • Odlično… ti kar zrihtaj Googleov avto…torej voznika ne potrebujemo…;)))

    joj klance ja… kar sem natreniral sem… jutri je dan D! Če pa kdo hoče, gre pa lahko z nama z Alenko… na ta GM4O…;) (http://www.gm4o.si/) – z Alenko navijat ali pa z mano teč … hihihi

    • Jaz sem mislil prit vzpodbujat, pa je prišlo nekaj vmes na žalost. Se ti pa naslednje leto pridružim, če boš hotel it še enkrat.

     • če se mi ne zameri jutri vse… hehe

      Se pa v Logatcu vidimo v nedeljo ne?

     • A si ne boš nič pavze privoščil? Jaz sem mislil spustit Logatec, ker ni ravno všečen. Ampak bomo videli … Sporoči, kako bo jutri šlo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.