Na Roblek

Izlet v hribe v nedeljo 5. 8. – na Roblek (1657m) oziroma Begunjščico – Veliki vrh (2060m).

Odhod iz Cerknice (Peščenk) v nedeljo ob 5.30, tradicionalni postanek ob kavi in rogljičku na Petrolu (Naklo) in nadaljevanje do Ljubelja (mejni prehod) parkirišče.

Zakaj v nedeljo? Ker imajo vsako prvo nedeljo v avgustu Avseniki  zadnjih 9 let svojo »žurko« pri Domu na Robleku.

Letos bo 10. obletnica Avsenikov na Robleku. Zabava pri koči se po navadi začne okrog 11. ure in traja do 15. ure. Ponovite vse Avsenikove viže.

Začeli bomo udobno in prijetno in sicer se bomo s sedežnico (začne voziti ob. 7.00) povzpeli do Zelenice in začeli pravi pohod od Koče na Zelenici do Razpotja na Robleku, kjer bomo zavili na Begunjščico in osvojili Veliki vrh 2060m. Po osvojitvi vrha se bomo spustili nazaj preko Razpotja do Doma na Robleku in uživali v Avsenikovi zabavi (skupno cca 3,5 ur hoje).

Vrnili se bomo po drugi poti, da bomo naredili krog. Pot gre v glavnem navzdol in sicer  za smer Preval,  pod vrhom Kopišče, v smeri Rože (izvir) in do koče na Prevalu.

Od tam dalje bomo šli po zelo zanimivi poti po pobočju Begunjskega plazu, visoko nad cesto Tržič-Ljubelj, kjer pot vodi skozi tunele iz 1. sv. vojne (priporočam baterijske svetilke) in pridemo zopet nazaj na Ljubelj (cca 3 ure hoje).

Vreme je naročeno, vabljeni!

Fotoaparat so imeli s sabo:

8 thoughts on “Na Roblek

  1. Tura osvojena, vreme odlično – sonce, vroče in še kaj … Lahka tura, pretežno hoja navzdol/ravnina, pravi vzpon samo prvi dve uri do vrha Begunjščice. V 5-ih urah smo zaključili krog z zmernim tempom.

  2. Ja no ja, lahka tura, zjutraj sem pa vseeno čutil noge (konjska mast). Saj enkrat jo je pa treba porabit ha, ha….Bilo je pa zelo lepo in prijetno vzdušje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.