Ninine Energijske tablice

Recept za tablice sem našla na internetu (YouTube) v obliki videa, tako da si lahko pripravo tudi ogledate.

Nina

 

Sestavine po originalnem receptu so nekoliko drugačne, ker sem ga iz praktičnih razlogov poenostavila. Namesto agavinega sirupa, na primer, uporabljam domači med, namesto organskega arašidovega masla čisto običajnega in namesto sirotke v prahu beljakovine v prahu Sportness Eiweiss 90 brez dodanega okusa (DM je bil v naglici pač najbližji), ki sicer tudi vsebujejo sirotko v prahu, ampak so večinoma sestavljene iz mlečnih in sojinih beljakovin. Sirotko v prahu se sicer najlažje dobi v specializiranih fitness trgovinah, beljakovinske napitke pa v Müllerju in DM-u. Za običajne trgovine, kot so Mercator, Spar ali Tuš, ne vem. Beljakovinski napitek v 300g embalaži stane okrog 6€, sirotka pa se po navadi dobi v večjih količinah po sorazmerni ceni. Oboje se menda lahko zaužije tudi po treningu kot alternativa čokoladnemu mleku, če vam ga zmanjka, oziroma šejku, če ni bilo časa, da bi ga prej naredili.

Suhe sestavine:

 • 2 skodelici kosmičev (najraje imam Hoferjeve ovsene ‘extra zart’ v svetlomodri embalaži – niso tako trdi in se lepše zvežejo z maso)
 • 1 skodelica beljakovin/sirotke v prahu
 • ¼ skodelice narezanih mandljev
 • ¼ skodelice brusnic ali rozin (Sašu ni toliko do rozin, tako da pri naju pridejo v poštev samo brusnice, pa še nekoliko bolj zanimiv okus naredi)
 • ½ žličke cimeta

Mokre sestavine:

 • 1 skodelica arašidovega masla (eni mu pravijo kikirikijevo maslo, sicer ‘peanut butter’ v originalu – dobi se gladkega in hrustljavega oziroma takega s celimi arašidi, midva po navadi kupiva hrustljavega)
 • ¼ skodelice agavinega sirupa/medu
 • ¼ skodelice mandljevega mleka (lahko se uporabi tudi riževo, sojino ali navadno mleko – slednje je mogoče slabša izbira zaradi laktoze, poleg tega je treba paziti na to, da se tablice v nekaj dneh porabi, da skisano mleko ne povzroči prebavnih težav)
 • ¼ skodelice jabolčne čežane (fina pridejo tudi na hitro pokuhana jabolka)
 • ¼ skodelice nadrobljene temne čokolade
 • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

Posebej zmešate mokre in suhe sestavine. Mokre sestavine postavite v mikrovalovno ali segreto pečico za 30 sekund oziroma toliko, da se jih lahko lepo premeša (za čokolado ni nujno, da je v celoti stopljena). Suhe sestavine dodate mokrim in dobro premešate. Maso razporedite po s peki papirjem obloženem pekaču in dajte na hladno za vsaj 20 minut. Med ohlajanjem se z maso nežno pogovarjajte in jo vzpodbujajte ali pa ji samo na daljavo telekinetsko dodajajte energijo.

7 thoughts on “Ninine Energijske tablice

 1. Mimogrede … Zadnjo poved je administrator dodal brez dovoljenja avtorice. Nežno prigovarjanje in spodbujanje ali kakršnokoli telekinetsko dovajanje energije med ohlajanjem je namreč povsem neučinkovito. Splošno znano je, da je treba na to paziti že med pripravo 😉

 2. Za prvih 8 ur Slivnice sem izvirni recept malček spremenila in količino sirotke v prahu prilagodila tako, da sem lahko dodala še nekaj jedilne konoplje (Sun&Seed Organic Raw Hemp Protein Powder) in chie. Izgleda, da je pomagalo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.