Napoved: Cerknica – Portorož 2013

Iz lanskih izkušenj sem izvlekel največ in letos predstavljam novo progo, ki vsebuje veliko manj vzponov (brez Vremščice) in je optimalna za tekače in tudi krajša kot lanska (prvi dan realnih max 60 km, drugi dan max 45 km) in bo tako več časa za morebitne oglede (pripravil sem seznam, kaj vse je na poti vredno ogleda). Ker imamo izkušnje bo letos veliko bolj sproščeno, zato ni razloga za neudeležbo … Gremo!

Predlagan termin je 15.-16. 6. 2013 (rezervni termin 23.-24. 6. 2013). Takrat so dnevi že dolgi, hude vročine pa ne bo še. Po interaktivni trasi se lahko sprehodite z miško in preverite kakšni in kje so zahtevnejši deli.

 • Prvi dan (Cerknica – Rodik) – do Pivke ni večjih sprememb, samo da gre direktno na Trnje in ne preko Palčjega. Pot preko Javornikov je tudi največji vzpon (Vremščica pozabljena), kar pa iz izkušenj ne predstavlja težav, saj pot dobro poznamo in je prijetna sploh, ker smo na začetku še polni energije. Od Pivke nadaljujemo proti Neverkom enako kot lani, vendar v Kalu zavijemo proti Stari sušici, kjer po gozdni poti nadaljujemo čez manjši vzpon v dolino Reke. Od tam pa ob glavni cesti v Famlje, Škocjan in preko Dan do Rodika. Zaradi krajše trase ostane več časa za ogled muzeja v PIvki, mogoče Škocjanskih jam in ostalih skritih zanimivost ob poti. Ponovno bi prespali Pri Friščevih in spili vse njihove zaloge vode s koprivo.
 • Drugi dan (Rodik – Portorož). Tudi trasa za drugi dan je poenostavljena in odmaknjena od glavne ceste. Od Rodika sicer nadaljujemo po glavni cesti, nato v Petrinjah zavijemo na stransko cesto, ki vodi nad peskokopom (in ne po črnomalskem klancu) in se spusti v vas Črni kal (mimo plezališča). Od Rižane dalje se tudi umaknemo z glavne ceste in nadaljujemo do Kopra po kolesarski poti do Izole (če bo volja tečemo skozi center), potem po trasi Parencane do Portoroža (in če bo energija še v Piran).

Da bo izlet čimbolj družaben in se nas bo lahko udeležilo čim več predlagam tudi vsem tistim, ki ne tečete na doooolge razdalje, da se priključite po etapah. Zanimiva bo etapa Famlje – Škocjan – Dane, Koper – Portorož, najbolj domača pa Cerknica – Pivka (tudi najdaljša). Tekači pa bomo seveda najbolj veseli supporta, s kolesi in pa seveda eno support vozilo z vsemi potrebnimi pripomošči in okrepčili. Razpišite se v komentarjih …

13 thoughts on “Napoved: Cerknica – Portorož 2013

 1. O tole mi je sedaj prav v oko padlo…. ja, lani smo res naredili 15 km viska 🙂
  Kot si napisal – smo ze izkuseni:-)

  Za trening pa gremo kot ekipa pdk na formaraton proti koncu aprila mar ne?

  Lenč in jaz sva itak za stvar 🙂

  Kaj vec pa recemo jutri na kraslandu 🙂 – Sezana…

 2. Boštjan seveda bo… 😉

  je res skrajni čas, da začnemo mal dolžine delat….. 😉
  pa dejmo za Portorož letos izbrati recimo deževno vreme ne pa milijon stopinj… 😀

  Letos gre baje tudi Tanja z nami… tako pravi…. a ne Tanja?

 3. Več nas bo, bolj luštno bo 🙂

  Moramo pa se zavedat, da si steber takih podvigov ravno spremljevalci… family Knap, Lenč in predvsem Jana so lani vrhunsko opravili svoje delo…

  Dejmo, da se nas bi nabralo čim več….. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.