Teč’mo na koline …

Na Gornjem jezeru pri Herblanu imajo od prejšnjega tedna že na voljo prve letošnje koline po ugodni ceni in seveda se spodobi, da ocenimo še kakšna je kvaliteta ter se dogovorimo za degustacijo.

Da si to zaslužimo, bi do tam tekli (15 km), hodili (9 km) ali če kdo želi lahko poleg kolesari. Start teka in hoje bi bil v soboto popoldan. Ob pol treh bi iz Cerknice startali tekači, pohodniki pa že pol ure prej v Ribiškem kotu.
Zadnja odločitev: tekači štartamo v soboto ob 10h.

Trasa teka (glej spodaj) do Gornjega jezera iz Cerknice je po vsem poznani poti čez Otok in skozi Laze do križišča pod ‘Varhom’ in nazaj po cesti do gostilne Herbljan (pohodnik skrajšajo iz Laz čez polje do Gornjega jezera).

Trasa je nezahtevna in jo znamo miže odlaufat, zato se dajte hitro zapisat (vsaj do petka), če ste za oziroma povejte ali če vam sobota ne ustreza, saj morebiti lahko prestavimo na nedeljo.

17 thoughts on “Teč’mo na koline …

 1. Nama bi v nedeljo bolj ustrezalo…. v soboto imava popoldne zasedeno….
  Jaz prelagam v nedeljo dopoldne in smo za nedeljsko kosilo tam 🙂 glih prav … hihi

 2. ja pridi v Cerknico in gremo z lučkami na Slivarco 😉
  čeprou mam dons mal muskalfiber 😉

  Je pa res, da bo predvsem v zahodnem delu države nekoliko boljše vreme… hmmmm…. jah nč, jutr zjutrej bo treba kako užgat… ni druge… je…i vreme 😉

  • Jaz bi rajši v sončku kot v temi in danes je sonček, samo preden iz Ljubljane pridem do Slivnice bo že tema. Se pravi jutri ob 10h gremo ali na Veliki Javornik ali pa na koline.

 3. Ok, jutri ob 10. uri štartamo, vreme bo dopoldne še super, še zadnji toplejši novembrski dan. Upam, da dobimo še kakšnega kolesarja poleg … Dobro bi bilo, da se dogovorimo glede prevoza. Kdo v bistvu sploh gre: Jani, Sašo in Sonja tečemo, ostali?

  • Pir si pozabil omenit 🙂
   Ne moes vrjet kako se nekatetim lahk userje vreme… oz. njihova napoved 🙂
   Fino je blo, se posebej klobase 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.