Hribolazci in 8 ur Slivnice

Storitev Hribolazec.si si je v zadnjem mesecu tudi v Cerknici nabrala nekaj privržencev oziroma zvestih uporabnikov, ko je Slivnica postala drugi vrh s to storitvijo. Ker sistem meri in poroča čas, nas seveda zanima kateri uporabnik ima najhitrejši vzon in najhitrejši spust. Do 15.1.2014 ima rekord za vzpon (00:25:28) AndrejL, za spust (00:15:00) pa JaC – bojda so povsod še rezerve. 🙂

Hribolazec.si in Avijevih 12 ur rekorda Šmarne gore pa je povod ideje za organizacijo 8 ur rekorda Slivnice. Dogodek bi bil družabnega značaja odprt za vsakogar (tako tekače kot pohodnike) s pridihom tekmovalnosti – želeli bi izvedeti kdo v 8 urah največkrat pride gor in dol. Sistema Hribolazec.si sicer ne bi uporabljali kot merilni sistem (razen, če se nam sponzorsko ponudijo), čas bi merili od kegljišča pa čisto do vrha na temelju poštenosti udeležencev in beležili z vpisovanjem v knjigi. Če bo le dovolj interesa bi dorekli še ustrezen datum, zato se pocahnajte v komentarjih in dodajte svoje pripombe in predloge.

22 thoughts on “Hribolazci in 8 ur Slivnice

 1. Meni se pa zdi sistem Hribolazca odličen za to. Nobenega vpisovanja, samo prisloniš ključek spodaj in zgoraj in obrneš. Vse se beleži avtomatično in ni nobenih težav.

  Mislim, da tudi pri Hribolazcu ne bi imeli nič proti reklami. Po mojem bi se dalo zmeniti, da dajo proti neki kavciji na voljo ključke z vse udeležence.

 2. suprca si se to spomnil… tako kot pravi Andrej… mislim, da bi se dalo dogovorit, s tem, da bi potem morali cilj spremeniti na kočo in ne vrh.
  jst sem v glavnem za…. samo datum dorečemo in to je to 😉

  trasa bi morala biti za vse enaka, ne da vsak hodi po svoji.

  Andrej, koliko imaš še rezerve za gor? je še kaj? Ker že ta čas je več kot odličen…. si v formi 😉

  Enkrat moramo pa naredit tekmo v smislu gor – dol…. tutu to bo zanimivo… kot recimo KBK (Kopačnica – Blegoš – Kopačnica)

  kdaj okvirno pa bi to izvedli?

  • Bomo to organizirali, ni problema. Se strinjam. Malo si razdelimo delo in to je to. Andrej se lahko zmenil s hribolazec.si, logistika štarta in cilja (recimo opcija čaja in vode pred kočo na vrhu in pri kegljišču spodaj) je tudi preprosto urejena. Najtežje bo samo datum določit in dobro reklamo narest.
   Kar se tiče trase bi v ‘razpisu’ začrtali predlagano najkrajšo traso, ampak potem lahko udeleženci izberejo kar hočejo.
   Sicer sem mislil, da tega ne bi delali ponoči, štart je lahko zjutraj ob 8. uri in potem do 16. ure. Se pravi je lahko že naslednji vikend. 🙂

 3. Haha. Super. Jst sem zraven!! Me je pa Andrej že zadnjič zakuril, tako da jutri zjutraj ob 6.00 začnem pri kegljišču šiht. Zaenkrat kar sam… Al pa če bo še kdo hote pridet kaj pogledat. Bom popoldne čist na kratko omenil na FB

  • Ečo mojster… Sm ti bo do 9ih zjutrej ze cel siht naredu kolikor te poznam 😉
   Javi kolikokrat ti je uspelo it gor-dol….
   Lahke noge….

 4. Aladin pravi, da bo edino manj deževno vreme danes popoldne, tako da bom jaz skočil parkrat gor.

  Hribolazca bom pa malo povprašal. V najslabšem primeru bomo pač vzeli mesečno najemnino, kar znese 5€ (+6€ kavcije, ki jo dobiš nazaj).

 5. Evo ga!

  – Ob 5:58 sem pred kegljiščem zalaufal mašino
  – Ko sem bil osmič pri oddajniku je cagr pokazal 13:53
  – Pol sem pa še, kot pridn delavec, mal “ibršihtal! in mašino sem ugasnu ob 14:21 pred kegljiščem

  DELOVNI POGOJI:
  – tuš cel šiht – permanentno
  – Glasbena in svetlobna kulisa, grom in strela – permanentno
  – higijena: tolk so pucal po tleh, da je blo spolzko kot pri norcih

  PLAČILO:
  – 58,8 KM
  – 4270 višincev gor in ravno tolk dol

  ZADOVOLJEN, ŠE BOMO KDAJ DELAL ZA TA GNAR…. 🙂

 6. Ečo bravo… Osemkrat it gor je kr orng dobr rezultat… Sploh pa v takem vremenu…
  Vsa čast… Naslednjic gremo skupaj 😉

 7. Na Hribolazca sem pisal. Bomo videli, kaj bo. V najslabšem primeru bomo pač pisali v zvezek.

  Moj predlog je bil, da nam posodijo ključke samo za tisti dan na podlagi kavcije.

  Edina težava, ki jo pri tem vidim, je ta, da se podatki ne osvežujejo takoj, ampak po določenem času. Ampak domnevam, da bi itak vsak sam štel vzpone, za bolj natančno analizo bo pa čas tudi kasneje.

  Kdaj kasneje bi pa mogoče prišla v poštev tudi kakšna podstran samo za 8h Slivnice (ali pa Šmarne gore recimo). Da bi se lažje spremljalo rezultate.

  • Rezultati naj bi bili vidni v 60 minutah po registraciji na terenu, če sem prav razumel pojasnila na njihovi spletni strani. Torej bi bilo potrebno za uradne rezultate počakati uro po koncu tekme.

   • Še razmišljamo, kako bi organizacijsko to postavili in kdaj. Verjetno bi lahko nekdo takoj, ko udeležencu preda ključek, še izveden registracijo na spletni strani (v roku ene ure bi potem že videli rezultate kot praviš).

 8. Glede na napoved bo ta vikend verjetno lepo vreme, ampak končno tudi bolj zimski mraz. Je pa za petek napovedan dež oziroma celo sneg. Napoved temperatur za vikend je – 6 do 2 v dolini, na vrhu pa še kaj manj. Bi v takem nepredvidljivem vseeno izvedli tole ali bi raje kasneje, recimo vikend 15.2.? Podstran je že narejena, samo še podrobnosti glede čipov s hribolazcem dorečemo.

 9. Jaz bi prestavil na kasneje, ampak samo ne na 8.2. 🙂

  Ne pričakujem sicer, da se bo kdo oziral samo name, ampak samo povem, če bomo zbirali predloge.

 10. Termin mora biti malo kasneje ja, ker mormo dat folku cas, da premisli in da to sploh opazi…. Na TF in podobno…
  Mislim, da je se vedno najbolj izi resitev kot pri Aviju na Šmarni gori zvezek in vpises not ime in uro ko si se vpisal…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.