Na Blegošu maja sneži

Z Janijem sva se odločila, da se v soboto 17. 5. udeleživa enega lepših gorskih tekov – 5. KBK v organizaciji ŠDMH. Start teka je v Kopačnici (pri Hotavljah), trasa se nato pridno vzenja brez prediha do vrha Blegoša, kjer se obrne nazaj navzdol in zaključi ponovno v Kopačnici. Na poti, sicer dolgi 13,5 km (letošnja izvedba pa je bila zaradi posledic žledu podaljšana na 15,2 km), premagaš 1050 višinskih metrov vzpona (letos še dodatnih 40).

Kljub drugačnim načrtom sva zamudila oddajo palic, ki ti jih pripeljejo, za pomoč v zadnjih 2 km vzpona, ko se teren postavi pokonci. Na startu sva se postavila v zlato sredino in kot ponavadi sva se za gor šparala, ampak držala kar lep tempo. Izkoriščala sva zavetrje ostalih tekačev/hodačev 🙂 . Ko smo se za zadnji kilometer vzpona pod vrhom prebili iz gozda na čistino, so nas do vrha prijetno hladile nežne majske snežinke. Na vrhu sva bila v uri in štiri minute, si vzela čas za en selfie, in se zapodila v dolino. Glede na to, da sva za navzgor dovolila, da naju prehiti par tekmovalcev, za navzdol nisva bila tako prijazna in sva jih prehitela vsaj dvajset in priletala v cilj z nasmeškom in neto časom 1h 40min (uradni rezultati).

KBK selfie na vrhu Blegoša

KBK selfie na vrhu Blegoša (s snežinkami)

Dobra organizacija in zahtevna, ampak razburljiva trasa! Še bomo! Saj za dol leeetiiiiiii (top speed = 2:30 min/km oziroma 25 km/h).

P.S.: Ja, spet sva bila ustrezno barvno usklajena … 🙂

5 thoughts on “Na Blegošu maja sneži

 1. Spet sta fino opravila z višinci…čestitam…še zmerej pa ne vem, če sta čist gladka, ker tele klance pa ni glih za laufat. Razen, če je gajba pira na vrh…

 2. Spust sta imela res hiter, saj sem bil na vrhu 6 minut pred vama, na cilju pa minuto za vama :).
  Sašo zamudil si nagrado (si bil žreban).

  • Kadar me ni poleg, imam vedno srečo, pa mi nič ne pomaga. Samo ne mi še to rečt, da je bla ful dobra nagrada … 🙂
   Slavko, greš tudi na Ratitovec?

   • Ravno danes sem se prijavil.
    Nagrada pa ne vem kakšna je bila, ker sem šel ravno k šanku. Če bi bil za mizo bi jo vzel jaz zate, kakor so jih naekateri drugi (nekatere nagrade so bile res dobre).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.