Veliki Javornik Vertical Half KM

Za pripravo na Ljubljanski maraton je treba tudi klance trenirat in da ne bo vedno samo suhoparen trening predlagam, da v primeru interesa in lepega vremena za vikend 18./19. 10. 2014 organiziramo Veliki Javornik Vertical Half Kilometer (VJVHK). Kaj bi to bilo?

Vertical kilometer so gorsko tekaške prireditve, kjer se namesto razdalje gleda na višinske metre. To pomeni, da se na minimalni razdalji (maksimalna razdalja do 5 km) povzpneš za 1000 višinskih metrov.

Vzpon na Veliki Javornik kakšnih 200 metorov nad parkiriščem pri Polanah je idealen za polovično različico tega tekmovanja, saj ponuja ravno pravi naklon, organizacijsko pa je je zaradi gozdnih cest še dostop za dostavo morebitnih okrepčil. V tem primeru bo na razdalji 1,3 km predviden vzpon 550 višinskih metrov (mogoče so še spremembe lokacije starta). Princip tekmovanja bo kronometerski, vsak tekmovalec bo startal s polminutnim zamikom (najboljši na koncu).

Zbiramo prijave oziroma interes (do srede 15.10.2014). Prijavnine ne bo, bo pa razglasitev zmagovalca. Dogodek bomo lahko izkorstili kot izgovor za piknik, cilj pa je seveda druženje. Vabljeni vsi, ki za vikend radi skočite na kakšen hrib in tudi vsi, ki bi radi samo spremljali in pomagali … Glede na vreme in interes bom 16.10. konec dneva objavil, če ‘tekma’ bo in kdaj bo.

Tekma bo! Ob 10. uri bodite na parkirišču na Polanah (da oddate opremo za na vrh – za preoblečt), nato se sprehodimo do starta in ob 10.30 bo kronometerski start na minuto.

VJVHK

25 thoughts on “Veliki Javornik Vertical Half KM

  1. se že ta pravi pogovarjajo… vi kar švicite … moj duh bo z vami.. 😀 hihihihih jst bom šu letos na lublanca mnde kar z rolerji pa jadro sabo.. upam da bo pihal.. 🙂

  2. Itak ne smem manjkat 🙂

    Se je treba pa se dogovorit ali gremo s palicami ali brez… Moj predlog je sicer brez, da malo otezimo zadevo…
    😉

  3. Slabo nam kaže kar se prijav tiče (res pa, da glede na neformalnost dogodka nočem preveč obešati na veliki zvon) … Če smo samo trije, potem se lahko samo dobimo in udarimo en hud tempo gor in potem po cesti dol (preko Kaliča).

  4. Trasa je pripravljena in označena sta start in cilj ter vmesni višinskih metri po 100 metrov. Proga je nekoliko spolzka, zato bodo palice prišle prav. Se vidimo jutri ob 10. uri, start bo ob 10.30 po kronometru. Na vrhu vas bo počakala oprema, ki jo boste oddali do 10. ure in pa osnovno okrepčilo …

    • Pridite pogledat in navijat, nikogar ne bomo grdo gledali … Vzpon na Veliki Javornik je prijeten in razgled na cerkniško polje z druge strani je čudovit.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.