Zimska tekaška liga – Slivnica

Pod organizacijo Jureta Lična se bomo v letošnji zimski sezoni 2015/16 tekači med seboj lahko pomerjali v teku na Slivnico. Prvi tek bo 22.11.2015 ob 9.00 uri in tako naprej ob nedeljah do 7.2.2016. Ravno prav za dobro pripravo za tretjih 8 ur Slivnice.

Na dan tekme bo na prizorišču (parkirišče pri kegljišču) od 8.00 do 8.40 mogoč vpis in prevzem številk. Bojda bo na vpisni mizi tudi kaj sladkega za pojest. Trasa teka je označena od petka naprej (z modrimi trakovi in modrimi smerokazi).

Glede na vreme pa bo že prvi tek čisto zimski …

CERKNIŠKA TEKAŠKA ZIMSKA LIGA

PRAVILA

Vsak tekmovalec teče na lastno odgovornost. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu.
Dovoljene se pohodne palice in v primeru snega ali ledu tudi dereze.
Limit trase je 50 minut. Po tem času se tekmovalec ne more uvrstiti v točkovanje. Prevoz osebnih stvari si tekmovalec priskrbi sam. Startnine za tek ni. Vsak tekmovalec dobi štartno številko, ki jo ima v lasti celotno ligo. Štartna številka ni prenosljiva.

TOČKOVANJE

Točkovanje poteka v naslednjem redu. Prvi tekmovalec dobi 50 točk, drugi dobi 49 točk, tretji 48 točk, četrti 47 točk in tako naprej, navzdol do pedesetega mesta. Pedeseti in vsi ostali tekmovalci dobijo po 1 točko. Točke se seštevajo in zmaga tisti, ki ima največje skupno število točk. Točkovanje je za kategorijo moški in kategorijo ženske.
Tekmovalec, ki pride izven časovnega limita, ne dobi nobene točke.
Absolutni rekorder trase, bo po končanem tekmovanju dobil še dodatnih 5 točk.
V primeru, da imata prvo in drugo uvrščeni v končnem seštevku enako število točk, se za dodelitev zmage uporabi tekmovalčev najboljši čas v vseh tekih.

PROGA

Proga bo označena in potrebno se je držati označb. Start trase je na parkirišču za kegljiščem, cilj pa pri domu na Slivnici. Skupina starta skupaj. Posebna pazljivost je pri prehitevaju ostalih tekmovalcev, ko je po tleh večja količina snega. Še bolj pa je potrebno paziti pri prehitevaju ali srečanju z ostalimi pohodniki, saj trasa ni zaprta za ostale udeležence. Čas se uradno meri na štartu in se konča, ko tekmovalec pride na cilj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.