Maraton v času dveh ur

Nike je v okviru marketinške kampanje za novo tekaško opremo zadnji dve leti delal na tem, da bi podrli magično mejo 2 uri za čas maratona. Poskus se je dogajal danes na dirkališču v Monzi, s startom ob 5:45. Prenos v živo ste si lahko ogledali na spletu.

Od treh maratoncev je do konca tempo držal le Eliud Kipchoge, a mu za las ni uspelo. Postavil je čas 2:00:24. Nike pa je reklamna poteza uspela. Rekordni čas sicer ni uraden, je vseeno za 2 minuti boljši čas od svetovnega rekorda.

5 thoughts on “Maraton v času dveh ur

    • Res je, če nas ne bi bilo tam Haile ne bi zmogel prvi teči pod dve uri in štiri minute oziroma 2:03:59. So pa od takrat rekord še trikrat popravili, prav tako v Berlinu, in trenutni je 2:02:57 (Dennis Kimetto) iz leta 2014.

  1. Danes, 3.12.2017, je na japonskem na Fukuoka maraonu Norvežan (Sondre Nordstad Moen) kot prvi evropejec tekel pod 2:06, in sicer 2:05:48, in postavil nov evroski rekord v maratonu.

  2. Eliud Kipchoge je še tretjič zmagal na Berlinskem maratonu in postavil svetovni rekord s časom 2:01:39 (za 78 sekund boljše od starega rekorda). Bil je kar 5 minut pred drugouvrščenim (Kipsang). Neverjetno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.