13. kolesarjenje po Menišiji (2019)

TD Menišija vas v sodelovanju s Plesnim društvom Kolesar prijazno vabi na vodeno 13. kolesarjenje po Meniševski kolesarski poti,
ki bo v nedeljo, 2. junija, s pričetkom ob 9. uri.

Zbirno mesto in začetek kolesarjenja je pred brunarico “Pri sončku” v Begunjah.

Pot je dobro označena, dolga 23 kilometrov in primerna tudi za družine z otroki. Tisti, ki ne bodo zmogli celotne poti, se lahko odločijo za krajši poti: do Bezuljaka (5 km) ali do Dobca (13 km). Pot je primerna tudi za mlajše kolesarje, za katere je obvezna kolesarska čelada, kar pa je priporočeno tudi odraslim. Kolesarimo na lastno odgovornost. Po koncu kolesarjenja bo na voljo prigrizek.

Pridite, na Menišiji je lepo!

Kolesarska pot “Menišija” je krožna, dolga malo več kot dvajset kilometrov z višinsko razliko 200 metrov. Prične se v Begunjah pri Cerknici kjer zavijemo z regionalne na občinsko cesto proti Bezuljaku. Po asvaltu nadaljujemo pot skozi Dobec in se po približno štirih kilometrih na Kožljeku spustimo po makadamskem cestišču v Koželjški graben. Tu se srečamo z potokom Otavščico, ki po nekaj kilometrih preide v čudovite slapove v Peklu pri Borovnici. Po krajšem vzponu nas pot pripelje iz Koželjškega grabna do Pokojišča. Na povratku se v Begunje vrnemo v dobri uri in pol. Nekateri tudi prej.

1 thought on “13. kolesarjenje po Menišiji (2019)

  1. Kolesarjenje lahko rečem, da je uspelo.
    Na krajši trasi (5 km dolgi trasi) smo se imeli odlično pod vodstvom Janka, ki je predvsem otrokom namenil še nekaj zanimivh zgodb in modrosti ob poti.
    Čez čevapčiče pa tudi ni kaj reči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.