Primerjava tras Ljubljana – Cerknica

Predlog dveh tras Ljubljana – Cerknica. Prva je že preizkušena trasa čez Pokojišče, druga pa je malo bolj cesta čez Rakitno. Obe sta dolgi cca. 40 km, manj višinskih metrov je čez Pokojišče, kjer je glavna ovira le 3 km dolg 13% klanec iz Borovnice do Pokojišča, medtem ko se vzpon preko Rakitne vleče dobrih 10 km.

  • Trasa čez Pokojišče (od Borovnice do Pokojišča strm klanec za 3 km do višine 730 m oziroma za 400 višinskih metrov vzpona, nato spust proti Begunjam … )

 

  • Trasa čez Rakitno (od Podpeči do Rakitne in še naprej do Pikovnika se vzpenja do 830 m, kar predstavlja 10 km vzpona, nato spust proti Selščku …)

* pot je izrisana z nizko natančnostjo, zato večja napaka pri prikazu razdalje – prava razdalja je prikazana v Google Maps in je pri obeh trasah cca. 40 km.

30 thoughts on “Primerjava tras Ljubljana – Cerknica

  1. Če gremo tole prelaufat v tem tednu, potem bo najprimerneši dan torek, ko bo vreme najbolj ugodno. Štartali bi ob 16. uri iz Dolgega mosta.

  2. jst bi šel iz Cerknice proti Pokojišču…. Verjetno Sonja tudi… Pa gremo lahko skupi, samo nič prej kot v torek in niča kasnej kot v torek 😉
    pa še to ne vem, če bo uspelo….

    dejmo se slišat….

        • Ah, saj ni tako huda. Petek si ti že na pol na morju… Potem jutri velja? Bom pač sam začel v Ljubljani. Sporočim, kdaj bom štartal, oziroma kdaj se lahko na Pokojišču srečamo. Cca bi bilo to 2 uri po mojem štartu. Se pravi nekje proti 19-ih.

  3. sam gledam tele črte – pot, pa kr mimo seka in bližnjice užiga 😉 tako da je realno res okol 40km čez Pokojišče, pa verjetno še kak km več….

    • Imam nastavljeno, da kaže pribljižno, tako da možno, da kakšna gps točka izpuščena pri prikazu, če daš google maps pregled trase (link), potem gre pravilno po poteh.

  4. Ne gremo na morje, torej gremo to traso lahko v petek ali celo soboto… al gremo soboto kaj drugega? Hihi

    Tako da vsi strasno zainteresirani se lahko se vedno prfockate 🙂

    • Se strinjam, gremo v petek. Jaz zagotovo štartam iz Ljubljane, kdo hoče lahko tudi na pol poti pride naproti. V soboto pa v drugo stran …

  5. Jst sm šu u tist klanc 25.-tga s peciklam na pokajišče….mati moja pomagej vam……rabš cepin pa dereze…hihihihihihih…sportski laganO…….OOO……..juhuuuuuuuuuuuu… 🙂

  6. Se pravi gremo v petek … štart ob 16.30 iz Dolgega mosta? Toplo bo. V mislih nisem imel nobenega supporta do Pokojišča (tam pa nas lahko kakšen kolesar počaka).Prva pavza je v Podpeči (10km), kjer je Mercator in potem še v Borovnici pred vzponom (20km), kjer je tudi Mercator. Se pravi, sabo samo kartico ali pa 5 eur za hlače zataknit. 🙂

    • Ok, ob 13-ih sporočim odločitev (danes ali jutri zjutraj). Vsekakor pa je od Ljubljane do Pokojišča med 2:30 in 3:00 od štarta.

  7. Se pravi moramo na Pokojiscu bit med 19 in 19:30 uro….. – ce gremo seveda danes…. dane gre lahko se Tanja, za jutri pa ni interesenta 🙂
    Ocitno imajo vsi polno kapo teka 🙂 🙂

    • Ok, se pravi, če grem danes je trasa Pokojišče in družba, sicer grem sam 🙁 in čez Rakitno (jutri). Do 13.00 torej bo znano (držim suspenz) …

  8. No, pa pejmo danes čez Pokojišče, jutri pa v drugo smer čez Rakitno (za navzdol je ta idealna). Se vidimo na Pokojišču okrog 19-ih – sporočiva kdaj štartava in kdaj bova v Borovnici (SMS).

  9. Ok, midva bova tam malo po sedmi verjetno na Pokojiscu…oz. se slisimo….. poslji sms ja, da vem kdaj startata 🙂

  10. Hvala supportu (Tanja, Nace in Jani, pa tudi Bredi in Janezu na zadnji postaji pred ciljem) – super ste! Zaključila sva ravno pod 5 ur (bruto). Jutri pa še v drugo stran … 🙂

    • Aja, pa še obema prodajalkama v Mercator Podpeč in Borovnica, čeprav jima hitrost ni vrlina. 🙂 Pa gospodu na Pokojišču, ki nam je dotočil vodo.

  11. Res 🙂 🙂 🙂 hvala
    Tanji in Janiju za tekaški korak
    Nacetu za leteči support na kolesu, Bredi in Janezu za čudežno močne suhe hruške, sva kar letela do doma 😉 🙂 😉 in Nini za vzpodbujajoče SMS-e !!!

  12. Super sta… bravo…. s Tanjo sva pa tudi uzivala v tistih 22 km…:-)
    Vreme je bilo super….. samo mi smo neki utrujeni vsi 🙂 dopust klice 🙂

    Se enkrat bravo…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.