Ljubljana – Cerknica

V soboto 15. 9. 2012 moram opraviti en daljši trening. Pa da ne bodo vsi treningi enaki, sem se odločil preteči iz Ljubljane do Cerknice čez Pokojišče (predvidena trasa in višinski profil). Štartal bom na obrobju Ljubljane, na Viču (Dolgi most) in se po poljskih poteh podal do Podpeči in nato naprej do Borovnice, v klanec do Pokojišča in nato dol po vsem poznani poti do Begunj in čez Brezje v Cerknico – kar znese 38,9 km.

Seveda bom vesel vsekogar, ki se mi bo pridružil oziroma z mano delil saj del poti (pa naj bo to s kolesom ali tekom). Če še kdo na poti ponudi kakšen ‘support’ še toliko bolj …

Seveda je vse odvisno tudi od vremena in v primeru slabega vremena bom trening prestavil za kak dan ali celo prestavil na en vikend kasneje (22.9.2012). Glede na trenutno vremensko napoved bo štart iz Dolgega mosta predvidoma ob 9.00. Moje stalno spremstvo bo Nina s kolesom.

Ugotovitve iz študije trase: najtežje bo med 19 km in 23 km, ko se iz Borovnice do Pokojišča pot dvigne v 4 kilometrih za 400 metrov (to je huje kot pri trojkah na Urh). Potem pa je takorekoč samo ‘hnavzdul’. Po planu bom ta klanec premagal 2,5 ur od štarta (na Pokojišču bom ob 11.30).

Torej, kdo in kje bi mi ‘pomagal’ kar v komentarje …

10 thoughts on “Ljubljana – Cerknica

 1. “Pomoč dolgi iz Ljubljane v Cerknico” bi bila iz Cerknice v Ljubljano 🙂 oz. kjer se srečava in naprej tečeva skupaj oz. nazaj tečeva skupaj… ta predviden kraj naj bi bilo Pokojišče. V Cerknici začnem ob 9.uri.

 2. Matr me žre… najraj bi šel s tabo 😉 bom pa vsaj podpora na kolesu tokrat… verjetno bo šla tudi Lenč… Sonja kdo bo pa tvoje spremstvo? Gre Sreč s kolesom..? morda bi lahko šli skupaj in se s Sašotom nekje sečamo…

  Sašo, gre Nina s kolesom s tabo? Ali potrebuješ spremstvo na kolesu že iz Lj?

  Dajmo se slišat v petek, da to skombiniramo … 😉

 3. Vse štima. Tudi rahel prehlad nas ne ustavi. Štart jutri ob 9.00 drži. Za vse kontakte, če bi kdo želel iti naproti v Menišijskem koncu je na voljo Nina (bo imela tudi moj telefon). Na najvišji točki na Pokojišču bova predvidoma nekje okrog 11.30.

 4. Trening uspel. Končni izkupiček kilometrov je bil za 6 km nad pričakovanim, ker so nekatere ceste na začektu manjkale (glede na zemljevid) in je bilo treba malo nazaj tečt in potem iskati druge poti. Klanec iz Borovnice na Pokojišče pa je, kljub temu, da so ga asvaltirali, še vedno zelo strm (beri za***an).
  Hvala vsem, ki ste se pridružili, naju počakali na Pokojišču in spremljali do cilja. Če nas je več je vedno lepše in bolj zabavno.

 5. super je bilo… dobro ste ga pulili trkači 😉 vreme idealno… sem pogruntal, da je na kolesu lažje… samo rit malo bolj boli ;)) hihihi

 6. Tekaško-kolesarsko popotovanje je bilo super … Suport nam je nudil vse in še več … 🙂 thanx … če pa bi bila na Pokojišču še gostilna odprta in bi imela tako fine klobase kot včasih, ne vem če ne bi kar tam ostali???! Naslednjič pa obratno … in klanec bo pravilno obrnjen 😉

 7. Obratna smer, bi bila kar ok. Pokojišče je prav zares balzam za dušo. Bo treba kakšno turo planirat za tja gor.. Sašo in Nina bravo za celo turo, res je lepše če nas je več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.