Maraton 2013 – odločitev

Glede na debato v komentarjih Na pomlad 2013 na maraton … sta najbolj popularni dve opciji: Skopje in Riga.

  • Kar se tiče Skopja bi predlagal izlet kot ‘pohod po Balkanu’, saj je letalska karta cenovno dražja kot za Rigo (iz Zagreba 150 EUR, prevoz do Zagreba pa še cca 30 EUR), pa še po poti bi se ustavljali oziroma prespali v Beogradu. Čas direktnega potovanja iz Cerknice do Skopja je okvirno 10 ur, če vračunamo postanke pa 14 ur, zato je vsaj v eno smer smiselno obiskati Beograd, v drugo stran pa ciljati na nočno vožnjo. V Skopju je kar se tiče maratonske razdalje tekmovalcev še manj kot na tekih NTP. Koliko bi bil znesek prevoza na osebo pa težko rečem, dokler vsaj okvirnega števila potrjenih prijav. Okvirno za 20 oseb bi prišlo potem do 180 EUR na osebo.
  • Riga je večji maraton, letalo pa leti iz Dunaja ali Benetk, kar pomeni cca 3 ure vožnje + let. Cena letalske karte pa je okrog 100 EUR, prevoz do letališča pa spet okrog 40 EUR. Baltik je zanimiv, ker nam je neznanka in po vplivu že skoraj Rusija.

A mogoče tole kaj bolj pomaga pri odločitvi? Cena prijave je pri obeh nizka, oba pa tudi ponujata krajše teke. Rok za odločitev naj bo do teka na Bloke za Štefanovo.

6 thoughts on “Maraton 2013 – odločitev

    • Čimprej oziroma rad bi videl, da bi se dokončno odločili na dan, ko se bomo pri Miklavčiču sedli za mizo obloženo s bloškimi kolinami.

  1. Oj!

    Odvisno koliko vas bo, trenutno ima Adria akcijo za let Ljubljana – Skopje za 100 €. Vendar so nakupi potrebni čimprej in cena je seveda za omejeno število letalskih kart. Pozdrav!

    • Hvala, Tina. Na žalost opcije izbire letov po 100€ niso najboljše. Po tej ceni je opcija samo, če bi tja leteli v sredo čez dan in nazaj v ponedeljek popoldan. Ostalo je pa že 230€ in več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.