Velika Krpanova Pot

V soboto, 20. 7. 2013, na svoj 31. (rezervni termin je 21.7.), bom poskusil preteči Veliko Krpanovo pot (štart v Pivki, cilj v Postojni, vmes pa 91 km in raje ne omenim koliko višinskih metrov). Štartal bom ob 6.00 iz Pivke (železniška postaja), zaključil pa ob … uff, bomo videli.

Vesel bom vsakogar, ki se mi bo pridružil po koščkih. Iz spodnjega opisa poti lahko izberete odsek, kjer se mi lahko pridružite. Zbiram tudi support tim, na Janija pa računam, da me bo pravilno usmerjal, da ne bom zalutal, ker pri tej dolžini ne bi rad dodajal še kakšne nepotrebne kilometre … 🙂

Začnem v Pivki, se preko Zagorja in Jurišč prebijem v klanec čez Javornike, mimo Otoških dolin do Kurice.

Prva lepa priložnost, da se mi pridružite je na 30. km, na križišču pod Kurico, kjer nadaljujem proti Lazam, Gornjem jezeru in po cesti do Dan ter ob Javornikih do gradu Snežnik in do Varhnike, kjer se obrne številka 45.

Potem se pot vzdigne proti Knježji njivi in skozi Metulje do Novi vasi. V vasi Bloke obkljukam 60. km. Od tam še malo v klanec do Radleka in spust do kapelice nad Grahovem in miže proti Cerknici. Nad Marofom pot zavije na Cerkniško polje, mimo bivše lipe, skozi Dolenje jezero in Dolenjo vas in pri Farbarjevem kozolcu zabeležim že 75. km.

Sledi ‘sprehod’ skozi Rakov Škocjan, vzpon čez Kalič in iztek do Postojne s ciljem na Titovem trgu.

8 thoughts on “Velika Krpanova Pot

 1. vidm da tud vam
  potrdila več ne pomagajo…………..ste pa rejs prklepani….norci……jst se bom rajš kar svoje piste držal… 🙂
  vso srečo pa lahke noge…..D

 2. Uradno po gpx trasi naj bi bilo 7000 višinskih metrov, ampak ne verjamem. Recimo, da jih je max 3000, kar tudi ni tako malo.

 3. Ja opcija je, da se gre cez Slivnico…. samo ni 7k visincev ne…. nisem pa vedel, da se zadnji del pred Postojno toliko dvignes… huhu

 4. Ja to je to ja…saj ce na 91 km porazdelis te visince ob upostevanju, da imas dva oz. tri precejsnje vzpone se tej kar porazgubijo…
  Ni pa to glih u izi ne …hehe 🙂

 5. Zna biti, da se pridružim podvigu pod Kurico, pa tečem s tabo dokler ne crknem…mogoče celo do Postojne, kar bi bilo cca 60km. Bom pa iz nočne, tako da nič ne obljubim.

  • Super, Boštjan. Nočno si bolj na izi uzemi. Pod Kurico bojda ne boš edini, ki se bo pridružil … Do Vrhnike je to še najbolj položen del, najhujši pa je vzpon na Kalič po smučišču v zadnjih kilometrih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.