Soča Trail Run – drugič

Lani smo rekli “še bomo” in seveda se besede ne sme požret. Ampak letos se je trasa lanskega Soča Trail Run preimenovala v Tolminka Trail Run (14 km in 500 v.m.), letošnja Soča Trail Run pa dobila podaljšek za novih 14 km in dodatnih 500 v.m., ki se je raztegnil še po desnem bregu Soče – na Mengore. Zaradi razburljive nove trase je bila razburljiva tudi udeležba. Skupaj precej več kot 200 ljudi (veliko Italijanov) in pa seveda tudi tisti t’hudi.

Ponovno nas je pričakalo čudovito vreme s peklensko vročino (ta bi bila brez težav lahko 15 stopinj nižja in bi bilo še vedno dovolj vroče), dobro organizacijo, lepo zaznamovano traso in prijetnim vzdušjem. Prvih 14 km nama je bilo znanih od lani, le startno-ciljni prostor se je pomaknil k sotočju Tolminke in Soče, drugi del pa je bil skrivnost. Ta skrivnost je bil vzpon na Mengore (do cerkvice na vrhu) mimo starih bunkerjev iz časa soške fronte. Vsi vzponi na trasi so z ravno pravšnjim naklonom za konstanten tek.

Poleg teh dveh tekov pa se najde za vsega kaj, saj so dan prej na voljo tudi krajši in bolj ravninski teki ob Soči – Alpe Adria teki (2,5 km, 5 km ali 10 km).

Z Janijem sva razmišljala, da glede na šov, ki ga primeriva tekom tekme (letos sva bila na vseh reklamnih fotografijah za to prireditev), bi naju lahko povabili in plačali prijavnino, da bi skrbela za zabavo na progi. Ponovno so bili v igri selfiji. Ker zgledava profesionalno je do naju na strokovni pogovor stopil tudi slovenski Killian (Rok Bratina – podprvak v gorskem maratonu in drugi na Soča Trail Run) – prijeten fant, ki ga že naslednje leto ne bo nihče več sledil.

Edina napaka je bila, da si ponovno nismo vzeli več časa za raziskovanje okolice doline reke soče in pa daljše uživanje ob smaragdni reki – bomo to pa lani. Spodaj pa še nekaj utrinkov …

Selfie STR (Tolminska korita)

Selfie STR (Tolminska korita)

Selfie Jani STR (Tolminska korita)

Jani selfie STR (Tolminska korita)

Selfie STR (Žabče)

Selfie STR (Žabče)

Pa še trasa Soča Trail Run 2014:

 

3 thoughts on “Soča Trail Run – drugič

  1. Matr to pa je krasen tek…. To pa mora vsak dozivet… Celo prireditev… Mah res krasno! Cista 10-ka….
    Saso skoda tistih nekaj minut za 3. mesto…. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.