Na Knap trail ali okrog jezera

Prvo soboto v letu (3.1.2015) se bo zgodil 1. Knap Trail (v organizacijiu društva Slo steze, ki v septembru organizira tudi prvo 100 miljsko preizkušnjo v Sloveniji, in sicer po notranjskem hribovju). Knap Trail je tekaška preizkušnja, ki se odvija po vrhovih okrog Hrastnika in Trbovelj in poveže knapovske hribovske postojanke v okolici, pri tem nabere 46 km (z 2267 višinci) – krašja različica pa znese 16 km (z 832 metri vzponov).

Zaradi vremenskih razmer smo se odločili za krajšo različico, čeprav nikoli ne veš, kaj te zagrabi, ko si na štartu …

Tisti, ki ne greste na Knap Trail pa lahko sončno soboto izkoristite in se pridružite Boštjanu Z., ki organizira družaben pogovorni tek okrog jezera v razdalji 32 km (povezava na traso) – več informacij Boštjan objavlja na Facebooku in verjamem, da ne bo jezen, če se še kdo pridruži za dobro družbo (organiziral bo tudi dve postojanki, po zaključku pa druženje ob kosilu).

33 thoughts on “Na Knap trail ali okrog jezera

 1. Moj povzetek današnjega 1. Novoletnega Knap Traila (Zajbruske trase): trikrat sem zalutal, naredil posledično 2,5 km in 140 višincev več. Dokler nisem začel lutat sem uspešno držal tretje mesto, ki ga je na koncu osvojil Jani (bravo!), meni pa je uspelo priti na 15. mesto. Čestitke vsem udeležencem na kratki in dolgi trasi, ne samo tistim, ki smo prišli v cilj. 🙂
  Sicer, če odštejemo zgubljanje, pa je bil to užitek v snegu, samo na trenutke je rahla odjuga poskrbela za zaledenele odseke.

 2. Zdej je pa ceranje krivo 🙂 nisi bil tretji tut metra ne 🙂 hehehehe
  sicer sva s Sašotom super hitro startala in držala dober tempo, nato se po cca 3 km razšla. .. Jaz zalutal, on izgubil sled za mano … Hihihi
  tut sam sem parkrat zavil s trase, naredil nekaj dodatnih visincev in izgubil cca. 4 min, pač nepazljivost in na določenih delih slabo označeno, nato dohitel super team parih mož in ene ženske, ki smo si menjavali mesta… Na koncu je še ostalo toliko moči, da sem za par sekund prišel na 3. mesto….
  super trasa, precej zahtevna – še posebno v takih razmerah…
  moralni zmagovakec pa nedvomno Matej 🙂
  bo sam povedal kaj več o njegovi izkušnji s Knap trailom …
  priporočam. ..
  Drugo leto brez izgovorov pade velika tura…

  • Tretji toliko časa kot ti drugi, do prvega vrha, potem pa je šlo po svoje in kar naenkrat je bila pred mano skupina ljudi, ki ne vem od kje so se znašli … Dokler nisem gpx pogledal si nisem mislil, da sem šel toliko iz poti. Samo še nekoga poznam, ki je bolj zalutal. 🙂

 3. Zelo lep tek, ni kaj. Sneg je pravi užitek!
  Super organizacija, prijazni organizatorji, asistenti in pomočniki. Naslednjič zopet!

  Vidim, da mi je Sašo prepustil to čast, da se pohvalim glede moje diskvalifikacije. 🙂
  Za razliko od nekaterih, ki so zgrešili le poltretji km in jim je Jani prevzem mesto (BTW, Jani, čestitam), sem sam naredil dodatnih 5 km, seveda v napačni smeri. Če malo pomislim, bi bilo bolje, če bi tek nadaljeval kar po daljši trasi. 😀

  Jah, ni kaj! Nekomu se mora to zgoditi. Tokrat sem bil očitno jaz na vrsti.
  Še vedno mi pa ni jasno, kod sem ga biksnil. 😉

  • Evo, pregledal svoj Gpx. Obuuup! 😀

   Traso sem zgrešil že na 4,6 km, torej pred prvo okrepčevalnico.
   Na 10 km krajše trase (in 29,6 km daljše trase) sem imel pretečenih 19,5 km. Iz tega sklepam, da sem traso zgrešil vsaj 2x, in to orng.
   Z mano se ni za družiti, vsaj ne v zimskem času. 😉

 4. Tut sam sem pogledal gpx in uf res sem ga biksal. .. 🙂 na enem delu mi pa ni merilo, to verjetno ker sem imel nekaj časa pritisnjeno pavzo…. Ne vem od kod??? Mogoče tam ko sem mal padel… Hihihi

  Tut pred mano se je kar naenkrat znaslo 7 ljudi, ki so bili prej za mano…. svasta se je dogajalo 🙂

  • Ja, to je bilo tisto prvo lutanje, mimo cerkve dol do prve okrepčevalnice, tik pred tem sem naprej spustil tistega, ki je bil na koncu drugi. Vseeno je bilo to manj boleče kot drugo, ko sem slepo sledil eni skupini (v kateri je bil en tebi podoben), ki so bili na dolgi trasi in smo šli po cesti v hrib v napačno smer za dober kilometer, namesto navzdol.
   Drugič pa res na daljšo različico.

 5. Ej, zakaj Sašo, si ti sedaj 15. absolutno 17.???
  a nisi bil včeraj 12.?
  Se kar nekaj rezultati spreminjajo. …

  Kam gremo teč po kosilu? Slivnica posmehljivo vabi 🙂

  • Ja, tudi 3.1. smo tekli. Okoli jezera se nas je spravila šestorica, preostalih petdeset je našlo 101 izgovor. 🙂 Prijetna družba, vreme odjuga, vmes pa postanek na vseh okrepčevalnicah, ki jih je organiziral Bojan Žnidaršič.

   Naslednje leto bomo trasirali 42km okoli jezera, 21km in 10km in tako pripravili vse za večji dogodek.

   BTW: Na tek so se najprej javili tudi pisci knjige Ultrablues, pa so potem zabluzili en dan kasneje okoli jezera, s tem, da so dvakrat zabluzili po cestah.

   Naslednje leto ponovimo, seveda!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.