Maraton Amsterdam 2015

Za jesenski maraton je bil izbran maraton v Amsterdamu v svoji 40. ponovitvi, ki poleg maratonske razdalje ponuja še polmaratonsko in 8 km razdaljo. Za vsakega nekaj, tudi za tiste, ki ne boste tekli, pa tudi, če ste že bili v Amsterdamu.

Prijavnina na maraton je 70,00 EUR, na polmaraton 25,00 EUR, za 8 km razdaljo pa se razpolovi na 12,50 EUR.

Povratna letalska karta (Ljubljana-Amsterdam-Ljubljana) z direktnim letom iz Ljubljane v petek 16.10.2015 ob 7.00 in povratkom iz Amsterdama v nedeljo 18.10.2015 ob 21.25 je trenutno 190,00 EUR (uspelo se mi je dogovoriti še za nižjo ceno – 170,00 EUR, razliko 20 EUR bom upošteval pri plačilu hostla oziroma prevoza iz letališča), kar je najugodnejša varianta za katero bi se bilo smiselno zagrebsti. V tem primeru nam ostaneta dva cela dneva v Amsterdamu pred tekmo in pa v nedeljo do večera še dovolj časa, da se v miru pripravimo in odidemo na letališče.

Opcija prevoza z vlakom ali s kombijem, ki pa traja dlje časa (13-15 ur), in je predvsem napornejša, ne pride vpoštev.

Hostel bo prišel 50 EUR/noč v 6 posteljnih sobah z vključenim zajtrkom (Amsterdam Stayok Vondelpark).

Predlagam, da se odločimo in zberemo prijave do konca tedna (nedelja 24.5.2015). Najprej bomo rezervirali prevoz, nato se prijavili še na maraton, saj s prijavami na tek ni težav in se cena ne spreminja. Prijave lahko meni osebno ali pa kar v komentarje.

Če ima kdo še kakšno informacijo oziroma pozna ugodnejšo ponudbo, z besedo na dan …

Trenutno potrjenih interesentov: 24 (Bavdek 2x, Palčič, Curl 2x, Curl 1x, Gornik 2x, Knap 2x + 3x, Žnidaršič, Vovk, Turk 2x, Baraga 2x, Obranovič 2x, Marinč, Novinec 2x)

14 thoughts on “Maraton Amsterdam 2015

 1. Alenko in mene kar štej.
  Glede na to, da je lani bolj kot ne bila pavza, letos moramo it v obsežni zasedbi 😉

 2. Do danes se je nabralo 21 udeležencev, glede na to to številko bom poslal prošnjo za ponudbo za letalske karte iz Ljubljane in tudi rezerviral hostel v 3 in 4 posteljnih sobah. Razen, če bi kdo hotel kako drugače, naj mi sporoči …

  Pogrešam pa kar nekaj stalnih udeležencev maratonskih popotovanj po Evropi: Bane, Janez, Boštjan, Drago, Vesna, Breda, … (še danes se lahko premislite!)

 3. Zaenkrat kaže, da zaradi dragega Amsterdama in naše velike skupine lahko upamo na 6 posteljne sobe z zajtrkom po ceni 50 EUR/noč po osebi.

 4. Traso maratona v Amsterdamu so spremenili in tako pričakujejo, da bo letos še hitrejša (pod 2:05:00), sicer pa spada ta maraton v 8 najhitrejših tras na svetu. Uff, kako bo letelo … 🙂

 5. Sašo!
  Od g. Noreply-ja sem dobil že ene tri e-maile glede maratona, ma ti povem, da nč ne razumem. Kako se vi znajdete? 😛

  • Matej, ko se pripravljaš za maraton na Nizozemskem, se moraš tudi nizozemsko naučit, sicer ne vem kako boš tekel … 🙂
   Je pa res čudno, da nam ne pošiljajo novic v angleščini. Na spletni strani je vse tudi v angleščini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.