EcoTrail Muggia/Milje

EcoTrail Muggia v organizaciji EuroMarathon.it je gorski tek v razdalji 25 km in 1100 metri vzponov, ki start v Ankaranu povezuje preko miljskih gričev, skozi vinograde, med oljkami in po gozdnih stezah s ciljem v Miljah (80% makadam, 20% asvalt). Glavni sponzor je Decathlon in prvih 400 prijavljenih dobi tudi posebno darilno vrečko. Predprijave po nižji ceni so mogoče do 6.11.2015, prevzem in plačilo pa 6. in 7. novembra v trgovini Decathlon v okviru centra Montedoro Freetime v Miljah.

Start je v nedeljo 8.11. ob 10.00 v Ankaranu in organizator zagotovi prevoz opreme do cilja v Miljah, cena v predprijavi je 18 EUR do 6. novembra, nato pa 25 EUR. Poleg daljše različice je možna tudi izbira krajše 10 km različice s 420 višinci.

Gremo: Sašo, Matej (25 km) in Sonja (10 km)

Trasa (gpx):

9 thoughts on “EcoTrail Muggia/Milje

   • V videu je na 2:02 že videti cilj, ki pa je takrat še daaleeeč, saj trasa vodi skozi Rabuiese proti Ospu, vračanje pa po drugi strani hriba. Na 3:40 je videti, kako bodo izgledale postojanke. Fenomenalno! 😀
    Sašo, se strinjam! Glede na to, da gre za trail, je trasa bolj za cestne patike (samo asfalta je ca. 5 km). Ma zaradi gušta, si bomo obuli kar kramparce. Jeseni je po tleh več listja, kot v predstavitvi… 😉

 1. Kratko poročilo
  Izredno lepa trasa, zahteven teren – res pravi trail po lepih potkah (ob katerih pozabiš na to, da je del tudi po asvaltu), vsekakor vredno udeležbe. Vreme je bilo poletno s 23. stopinjami – tako vroče mi letos še ni bilo. Zanimivost je cilj, ki je znotraj nakupovalnega središča Montedoro Freetime, tip pred vhodom v Decathlon (zadnjih 200 metrov pa se teče po nakupovalnem središču). Organizacija zelo dobra, izgubit se ne moreš, edino pogrešal sem kakšno vodno postajo več in pa table z oznako kilometrov so bile napačno postavljene (trasa je bila na koncu dolga točno 25 km, table po celi trasi pa so nekoliko lagale, zadnja za 25 km je bila več kot 1 km pred ciljem).

  • Res je, vroče je bilo. Manj bi se težko oblekel. 😀 Tudi sam sem pogrešal kakšno postojanko ali dve več. Ali pa s seboj hidracijski pas (ali nahrbtnik).
   Organizirano supertruper, označeno pa tako, da se tudi Matej ne more izgubiti. Redarjev, policistov in reševalcev s psi je bilo toliko, kot tekačev. 😉 Vsekakor za ponoviti, naslednje leto verjetno zopet na “to do” listi.

 2. Zame simpatična tekaška dogodivščina…
  Super je bilo. Pohvale organizatorju. Trasa zelo lepo speljana.

  10 km-ski trail smo startali v nakupovalnem centru pred Decathlonom- glavnim sponzorjem pripreditve… he he.. smo imeli rdečo preprogo na startu in cilju 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.