11. kolesarjenje po Menišiji

TD Menišija v sodelovanju s Plesnim društvom Kolesar prijazno vabi na kolesarjenje po Meniševski kolesarski poti, ki bo v nedeljo 22. maja. Začetek bo ob 10. uri pred brunarico Turšič v BEgunjah.

Pot je dobro označena, dolga dvajset kilometrov in primerna tudi za družine z otroki. Tisti, ki ne bodo zmogli celotne poti, se lahko v Dobcu odločijo za krajšo označeno pot. Za otroke je obvezna kolesarska čelada, kar priporočamo tudi odraslim. Za žejo vzemite s seboj steklenico pitne vode. Kolesarimo na lastno odgovornost.

Vabljeni, tudi na Menišiji je lepo!

Kolesarska pot “Menišija” je krožna, dolga malo več kot dvajset kilometrov z višinsko razliko 200 metrov. Prične se v Begunjah pri Cerknici kjer zavijemo z regionalne na občinsko cesto proti Bezuljaku. Po asvaltu nadaljujemo pot skozi Dobec in se po približno štirih kilometrih na Kožljeku spustimo po makadamskem cestišču v Koželjški graben. Tu se srečamo z potokom Otavščico, ki po nekaj kilometrih preide v čudovite slapove v Peklu pri Borovnici. Po krajšem vzponu nas pot pripelje iz Koželjškega grabna do Pokojišča. Na povratku se v Begunje vrnemo v dobri uri in pol. Nekateri tudi prej.

1 thought on “11. kolesarjenje po Menišiji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.