Logistika za UPT 2016

Eno leto je minilo od prve ultre v okviru tekaškega praznika v Podbrdu in seveda je treba ponovno obiskati Baško grapo za novo 107 km dolgo dogodivščino (sicer se bodo nekateri isti dan podili na cici razdalji maratona v okviru svetovnega prvenstva v gorskem maratonu).

Kljub slabšim treningom in še vedno prisotni poškodbi tetive je padla odločitev, da je treba z glavo skozi zid in v soboto ob 6.00 bom tudi jaz na štartu v družbi ekstremistov in tudi nekaterih cerkniških prismuknjencev (Toni, Slavko, Zdravko, Andreja, …), ki jim je maraton očitno premalo. Letos je bilo časa in priložnosti za trening manj, zato je tudi pripravljenost temu primerna. Zato, če že ne bo ob mojem imenu na koncu pisalo DNF*, bo vsekakor težje priti do cilja kot lani. V tej točki vabim vsekega, ki bi rad pomagal, da bi se DNF izmuznil mojem imenu, da mi pomaga na odsekih proge. Spodaj sem sestavil nekaj predlogov, zdaj pa kar lepo v vrsto … Vsi deli proge so vredni ‘truda’.

 1. Hudajužna – Porezen – Davča – Črni vrh – Kopačnica (23 km, cca. 1400 višincev)vsem poznani vzpon na Durnik (1100 višincev), potem navzdol do Smučišča Cerkno, po smučišču do vrha (250 višincev) in spust v Kopačnico (v Hudijužni bomo ob 10h)
 2. Kopačnica – Blegoš – Martinj vrhŽelezniki (25 km, cca 1000 višincev)v bistvu je tu samo vzpon na Blegoš iz Kopačnice (1000 višincev), potem na skoz dol do Železnikov (cca okrog 14h start)
 3. Železniki – Ratitovec – Soriška planina (23 km, cca 1300 višincev) – iz Železnikov verjetno zaštartamo med 18-19h, vzpon na Ratitovec (1200 višincev) in spust do Soriške planine (lučka obvezna)
  1. Soriška planinaPetrovo brdo (6 km in 200 višincev)vzpon po smučišču in nato spust od Petrovega Brda

Za podrobnejše informacije o stanju na terenu oziroma “kje za vraga je Sašo” sporočim bo kontakt osrednja spremljevalna ekipa, ki bo prisotna z navijaškimi rekviziti na Davči, Kopačnici, Železniki, (Prtovču), Soriški planini, Petrovem brdu in v cilju v Podbrdu. Prevoz na začetno točko od kjer bi me kdo želel pospremiti bo zagotovljen s strani moje spremljevalne navijaške ekipe.

Zemljevid celotne trase najdete v lanski objavi.

* DNF – “Did Not Finish”

8 thoughts on “Logistika za UPT 2016

 1. Glede na kvantiteto in tudi kvaliteto letošnjih treningov, lahko zagotovim, da sem izredno spočit. Tako spočit še nisem bil za noben maraton. Tako malo nisem niti za pripravo na dosti krajše teke pretekel v okviru ‘treningov’. Sobotna tekma mi bo dvignila povprečje letošnjih mesecev, ampak lahko pa računam na to spočitost. 🙂

 2. Sašo,
  čestitke že za odločitev. Želim ti lahke korake in s tvojo dobro voljo in vztrajnostjo ti bo uspelo.
  Dobro se imej na poti in srečno nazaj.
  Helena

 3. Tole letos pa je bilo razburljivo, da se s tako malo trening podaš na UPT, ki ni samo navaden ultratrail, ampak vsekakor en najzahtevejših. Odločitev pod črto – s tako malo treninga rajši ne.
  Hvala vsem trem spremljevalcem (Sonja, Jani, Matej) za asistenco po delih proge in zanimive debate tekom druženja (od ostalih tekmovalcev je bilo spet slišat kritike, da smo preveč nakladali in so se nas raje stran držali). Končni rezultat zadovoljiv glede na priprave, sploh pa na težave na progi, o katerih niti ni bi.
  Navijači in ostala support ekipa, vam pa itak ni para.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.