Ultra Pušeljc Trail (UPT)

V Sloveniji se je letos zgodil ultra preobrat, potem ko do lani nismo imeli nobene gorsko tekaške ultra preizkušnje, imamo letos kar tri in to tri zavidanja vredne. Prva je bila UTVV (Ultra Trail Vipava Valley), ki je z najdaljšo nekaj nad 100 km dolgo različico obkrožila Vipavsko dolino v začetku maja, druga je UPT, ki nadgrajuje GM4O na nekaj čez 100 km dolgo preizkušnjo s 6500 višinci in tretja bo jeseni SLO100, prva 100 milj dolga gorsko tekaška preizkušnja v Sloveniji, ki bo povezala Javornike, Slivnico, Snežnik in Nanos (na voljo tudi še 100 km in 50 km različica).

Za uvod v poletje bo s startom 20. junija 2015 ob 6.00 poskrbel prvi UPT (Ultra Pušelj Trail), tek na 106,5 km razdalji, ki traso GM4O podaljša od Porezna proti Kopačnici, preko Blegoša do Železnikov, na Ratitovec in na koncu še po Soriški planini do cilja v Podbrdu. Na tej dolžini pa bo treba premagati krepko nad 6000 višinskih metrov vzponov v ne prveč nedolžne strmine Durnika, Blegoša in Ratitovca, za ogrevanje na začetku pa še Črno prst.

Ker je treba vsako stvar ‘probat’, grem(o) točno to. Upam, da se vreme poklopi, da prehlad mine in da bo na trasi počutje idealno … Vabljeni navijači in ‘zajčki’. Spodaj pa še trasa …

Navijači dobrodošli na naslednji točkah (dostopnih z avtomobilom) ob predvidenem času v primeru idealnih pogojev: Hudajužna (ob cca 10. uri), parkirišče pri smučišču Cerkno Črni vrh (ob cca. 13. uri), Kopačnica (ob cca. 14. uri), Železniki (ob cca 18. uri), Soriška planina (prelaz, ob cca. 21. uri) in Petrovo brdo (ob cca. 22. uri).

19 thoughts on “Ultra Pušeljc Trail (UPT)

 1. Sašo, kot vedno – štart na polno, potem pa počasi stopnjuješ 😉 hihihi

  Poslušaj noge in glavo.

  Lahke noge, srečno!

 2. V glavnem, prvi UPT je dokazal, da je proga izjemno zahtevna (107 km, 6700 m vzponov), kar so izpostavili tudi najboljši in najbolj izkušeni. Včerajšnje vreme (dež, mraz, sodra, … pa tudi večerno sonce) pa ni nič pripomoglo k temu, da bi proga vsaj navidezno zgledala kaj lažja, saj so pri vzponu na Blegoš dobesedno padale vile.
  Moram se zahvalit mojemu izjemnemu supportu: Nina, Svit, Sonja, Srečo in Andreja! Neverjetni ste bili. Hvala.
  Sicer pa nekaj najboljšega na progi oziroma na postojankah: juha in zaseka, pa še kakšna domača suha salama! To je tudi razlog, da sem se skoraj na vsaki postojanki zaradi tega še malo dlje zadržal in ni mi žal. Prav to mi je dalo v zadnji tretjini dirke še dodaten zagon, da sem lahko pospešil.
  Tudi letos je musklfibr gratis! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.